Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 18:59

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Καταγγέλλουν χρηματοδότηση θεατρικής παράστασης κρατουμένων σε σκηνοθεσία Λιγνάδη

Γράφτηκε από τον
Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Καταγγέλλουν χρηματοδότηση θεατρικής παράστασης κρατουμένων σε σκηνοθεσία Λιγνάδη

Με ψήφους 19 υπέρ και 18 κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε να καταγγείλει την... περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα επειδή χρηματοδότησε παράσταση κρατουμένων στις φυλακές της Τρίπολης, την οποία σκηνοθέτησε ο κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης υποστήριξαν (ή άφησαν να εννοηθεί) ότι ο κ. Νίκας χρηματοδότησε την παράσταση κατόπιν κυβερνητικής εντολής, με στόχο να χρησιμοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση ως ελαφρυντικό στο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει εκείνη την εποχή ο κατηγορούμενος κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης. Η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον κ. Νίκα πως δυσφήμησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου θέτοντας υπό την αιγίδα της την παράσταση.

Ο κ. Νίκας είπε ότι χρηματοδότησε την εκδήλωση κατόπιν αιτήματος του διευθυντή των φυλακών και χωρίς να γνωρίζει τους συντελεστές της. Είπε επίσης ότι η Περιφέρεια δεν έχει θέσει επισήμως υπό την αιγίδα της την παράσταση και τόνισε πως έχουν χρηματοδοτηθεί με πολύ μεγαλύτερα ποσά τόσο οι φυλακές της Κορίνθου όσο και οι φυλακές της Τίρυνθας. Ο κ. Νίκας κατηγόρησε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ότι μιμούνται τους τηλεοπτικούς εισαγγελείς προσπαθώντας να ταυτίσουν τη συμπολίτευση με ειδεχθείς πράξεις.

Θ.Λ.


NEWSLETTER