Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 08:31

Συνάντηση Νίκα με Σκάλκο για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Νίκα με Σκάλκο για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι

 

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο είχε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον περιφερειάρχη στο έργο της παράκαμψης του Πεταλιδίου, στον δρόμο Τζάνε – Καλαμάκι, ενώ συζητήθηκαν επίσης τροποποιήσεις στο φετινό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και σε άλλα ζητήματα σχετικά με νέα έργα.

Ο Π. Νίκας ενημερώθηκε από τον Δ. Σκάλκο ότι πιστώθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ακόμα 6,5 εκατομμύρια ευρώ για πληρωμές των υποχρεώσεών της, ενώ από την πλευρά του περιφερειάρχη έγινε η εκτίμηση ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα θα γίνει δυνατό να εξοφληθούν οι εργολάβοι.

 

ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΘ HELEXPO

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΘ HELEXPO Τάσο Τζήκα και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με τη δημιουργία στη Μεγαλόπολη μιας “αντένας” της HELEXPO – θέμα που θα απασχολήσει και επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία προγραμματίζεται σύντομα στην Τρίπολη.

Στην ίδια συνάντηση, εξάλλου, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της δημιουργίας του οδικού άξονα Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος θα προσδώσει κεντροβαρικό ρόλο στη Μεγαλόπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER