Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 08:08

Δεύτερος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας πάει για έξοδο: Ρήξη Τατούλη - Αλευρά για τα απορρίμματα

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς τάχθηκε, σε σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής, κατά της δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι και η θέση του αυτή προκαλεί ρήξη στην σχέση του με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, καθώς ο τελευταίος έχει εντάξει στον περιφερειακό σχεδιασμό την παραπάνω μονάδα.

Η σύγκρουση των δύο ανδρών δείχνει να είναι αναπόφευκτη και ήδη τα… "διαδικτυακά εξαπτέρυγα" του κ. Τατούλη βάλλουν κατά του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας γράφοντας ότι θα είναι… υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας. 

Συγκεκριμένα, ιστοσελίδα που εκφράζει αυθεντικά με… διαρροές τον κ. Τατούλη, δημοσίευσε το Σάββατο ρεπορτάζ  με τίτλο "Τα ψηφαλάκια της Οιχαλίας… είναι πιο γλυκά από την Περιφέρεια!". Στο ρεπορτάζ αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Κατέστη πλέον εμφανές σε όσους συμμετείχαν στην σύσκεψη ότι ο κ. Αλευράς…."πούλησε" την Περιφέρεια και εγγράφηκε και επίσημα στον κατάλογο των υποψηφίων δημάρχων Οιχαλίας". Το ρεπορτάζ που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εκφράζει τη δυσαρέσκεια του κ. Τατούλη, καταλήγει: "Αντε λοιπόν καλό αγώνα με τους ψηφοφόρους του χωριού σου κ. Αλευρά!". 

Είναι προφανές ότι ο κ. Τατούλης θα προσπαθήσει να ωθήσει τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας σε παραίτηση, καθώς είναι δύσκολο να συνυπάρξει μαζί του μετά τη διαφωνία για τα σκουπίδια. Ενδεχόμενη όμως παραίτηση Αλευρά θα πλήξει ανεπανόρθωτα το γόητρο της περιφερειακής αρχής και του κ. Τατούλη, καθώς θα είναι ο δεύτερος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας που παραιτείται. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αλευράς πήρε τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη όταν αυτός εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, επειδή διαφώνησε με τον κ. Τατούλη στο θέμα του κόμβου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. 

Το μόνο σίγουρο πάντως αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κ. Αλευράς πέταξε το γάντι στον κ. Τατούλη διαφωνώντας ανοικτά με τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα σκουπίδια. Με δεδομένο ότι τα στελέχη της περιφερειακής αρχής συμπεριφέρονται απρόβλεπτα, κανένας δεν γνωρίζει αν και μελλοντικά ο κ. Αλευράς θα διατηρήσει τη θέση του ή αν θα κάνει στροφή 180 μοιρών προσεγγίζοντας και πάλι τον κ. Τατούλη. Προσωρινά ο μόνος που δικαιώνεται είναι ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας ο οποίος δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι τα… όργανα για τα σκουπίδια θα αρχίσουν να βαρούν όταν θα έρθει η ώρα της χωροθέτησης των μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων.