Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 17:21

Επίσκεψη εργαζομένων στον νέο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη εργαζομένων στον νέο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

 

Τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο επισκέφτηκε χθες το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο σύλλογος εξέφρασε στον αντιπεριφερειάρχη τη στήριξή του και την πρόθεσή του για καλή συνεργασία όσον αφορά το μεγάλο θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών εν όψει της ανακατασκευής του Διοικητηρίου. Έθεσε, ωστόσο, ως προϋπόθεση τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, για όλους τους συναδέλφους και για όλα τα κτήρια που έχουν επιλεγεί. Έγινε αναφορά στη στατικότητα, στην πυρασφάλεια, στη δομημένη καλωδίωση, στην ψύξη-θέρμανση, στην επάρκεια των χώρων υγιεινής και τέλος στη λειτουργικότητα των κτηρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο σύλλογος, όπως ανέφερε στον αντιπεριφερειάρχη, προτίθεται να βοηθήσει στην επικαιροποίηση των στοιχείων που αφορούν την Π.Ε. Μεσσηνίας στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έτσι ώστε, μετά τη μεταστέγαση, οι πολίτες να έχουν συγκεκριμένες και εύχρηστες οδηγίες για το πού πρέπει να απευθύνονται και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για κάθε αίτημά τους.

Έγιναν επισημάνσεις από το σύλλογο για ελλείψεις ή παραλείψεις στα μέσα υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού Covid-19 στο χώρο του Διοικητηρίου.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα της χρήσης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας και ζητήθηκε η απρόσκοπτη και κατά προτεραιότητα διάθεσή τους για τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Με δεδομένη την κακή λειτουργία και τη χαμηλή απόδοση σε θέρμανση των κλιματιστικών του Διοικητηρίου, αλλά και την αναμενόμενη κακοκαιρία της επόμενης εβδομάδας, ο σύλλογος αιτήθηκε να αρχίζει η λειτουργία των κλιματιστικών μία ώρα νωρίτερα κάθε μέρα, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες δυνατές συνθήκες θέρμανσης.

Συζητήθηκε το θέμα των υπερωριακής αμοιβής των υπαλλήλων, γιατί διαπιστώνεται πως πολλοί συνάδελφοι είτε εργάζονται υπερωριακά για να καλύψουν ανάγκες της υπηρεσίας χωρίς να αμείβονται, είτε χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους, λαμβάνοντας μόνο ένα μέρος των πραγματικών εξόδων τους, καθώς οι εν λόγω αποζημιώσεις υπολογίζονται με παλαιότερες χαμηλότερες τιμές. Ζητήθηκε λοιπόν, η δικαιότερη χορήγηση υπερωριών σε περισσότερους συναδέλφους.

Για το πάγιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, που δυσχεραίνει πολύ την λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, ο σύλλογος ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη, να υπάρξει ένα ψήφισμα προς αυτή την κατεύθυνση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που να αιτείται από την Κυβέρνηση τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, καθώς το μέτρο της κινητικότητας δεν ενίσχυσε σημαντικά τις υπηρεσίες μας.

Τέλος, ο σύλλογος κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη ν’ απευθύνει χαιρετισμό κατά την προγραμματισμένη κοπή της πίτας των υπαλλήλων για το έτος 2022, που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, την Τετάρτη στις 12 μ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα, με τον αντιπεριφερειάρχη να ευχαριστεί το σύλλογο για την επίσκεψή του και την επισήμανση των ζητημάτων και τη δέσμευση και των δύο πλευρών στο να υπάρξει καλή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κοινά προβλήματα και να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER