Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 21:44

Σύμβαση για αναβάθμισης προαύλειων χώρων σχολείων του Δήμου Καλαμάτας

Σύμβαση για αναβάθμισης προαύλειων χώρων σχολείων του Δήμου Καλαμάτας

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο αναβάθμισης προαύλειων χώρων σχολικών μονάδων του δήμου, προϋπολογισμού 265.000 ευρώ, υπογράφηκε από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Το έργο θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και η χρηματοδότησή του καλύπτεται με 135.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους και 130.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, προβλέπονται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις αναβάθμισης υφιστάμενων υποδομών των αύλειων χώρων σχολικών μονάδων στην έδρα του δήμου. Ειδικότερα στο 4ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία, στο 1ο - 2ο ΕΠΑΛ, στο 4ο ΕΠΑΛ - 6ο Λύκειο, στο σχολικό συγκρότημα Γιαννιτσανίκων όπου συστεγάζονται το 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο - 5ο Λύκειο. Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή ασφαλτοταπήτων επί υφιστάμενων φθαρμένων, αναβάθμιση χώρων άθλησης με τοποθέτηση νέων μπασκετών, εστιών ποδοσφαίρου, εγκατάσταση συστήματος πετοσφαίρισης, επισκευές περιφράξεων, εργασίες πλαστικοποίησης - διαγράμμισης γηπέδων και τοποθέτηση συνθετικού τάπητα σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5.