Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 07:51

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Αφαίρεσαν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν

Γράφτηκε από την
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Αφαίρεσαν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν

 

Στην αφαίρεση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα προχώρησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά από απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη και υπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. 

Προχθές ο κ. Παπαθεοδώρου έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: "Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, που είχε απονείμει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το 2018, στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, παρά την όποια καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες. Πεντακόσιοι πολίτες, υπογράφοντες και υπογράφουσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν στηρίξει από τις 6 Μαρτίου 2022 το αίτημα της ανάκλησης του τίτλου. Δυναμική κοινωνία των πολιτών και πανεπιστημιακή κοινότητα τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας...".

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγορεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018 σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία», όπως έλεγε το ίδρυμα. Η εκδήλωση έγινε στην Πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα μας, παρουσία του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.


NEWSLETTER