Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 20:32

Ένταξη της παράκαμψης Πύλου ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την
Ένταξη της παράκαμψης Πύλου ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Την ένταξη της παράκαμψης της Πύλου στο έργο βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη ζητεί με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Επίσης το Σώμα ζητεί να αποφευχθεί η διέλευση του δρόμου επί της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα - Μεσσήνη και να υπάρξει προστασία και στήριξη της προοπτικής της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου.

Η απόφαση ελήφθη με εισήγηση του επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάση Πετράκου και παρέμβαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Αναλυτικά η απόφαση: "1) Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει κατ’ επανάληψη και διαχρονικά τοποθετηθεί και τονίσει τη μεγάλη σημασία του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη στο σύνολό του, συνεπώς θεωρεί αδιανόητο ότι δεν εντάχθηκε στη σύμβαση παραχώρησης η κατασκευή της παράκαμψης της Πύλου. Γι’ αυτό το λόγο το ΠεΣυΠ αποφάσισε και καλεί το υπουργείο να βρει τον τρόπο ώστε η κατασκευή της παράκαμψης της Πύλου να κατασκευαστεί και να παραδοθεί μαζί με το υπόλοιπο έργο χωρίς καθυστέρηση. Αν είναι δυνατή η ένταξή του στη σύμβαση παραχώρησης έστω και τώρα, ζητάμε να ενταχθεί, διαφορετικά αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του από το Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών. Σε κάθε περίπτωση το ΠεΣυΠ όπως και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος απαιτούμε η κατασκευή της παράκαμψης της Πύλου να γίνει μαζί με την κατασκευή του υπόλοιπου έργου.

2) Το ΠεΣυΠ εμμένει στους όρους και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες είχε γνωμοδοτήσει θετικά για τη ΜΠΕ του έργου «Οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος της Π.Ε. Μεσσηνίας», στις 13/7/2020 και με αριθμό απόφασης 244 και ζητά από το υπουργείο να υλοποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις οι οποίες αναγράφονται στην ανωτέρω 244/2020 απόφαση την οποία επισυνάπτουμε εκ νέου:

«Γνωμοδοτεί θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία του έργου: “Οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος” της Π.Ε. Μεσσηνίας, σύμφωνα με τους ως άνω όρους και προϋποθέσεις της υπηρεσίας και με τους εξής επιπλέον όρους και προϋποθέσεις:

1. Να φθάνει ο δρόμος στην Καλαμάτα, με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά.

2. Να αποφευχθεί η διέλευση του δρόμου επί της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα - Μεσσήνη και να υπάρξει προστασία και στήριξη της προοπτικής της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου.

3. Να συμπληρωθούν πληρέστερα και τεκμηριωμένα τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που θα παρουσιάζουν το τελικό εύρος κατάληψης του έργου, το οποίο σηματοδοτεί και το τελικό εύρος των απαλλοτριώσεων.

4. Να βελτιωθούν οι υψομετρικές διαφορές που παρουσιάζει το εξεταζόμενο έργο, ώστε να μην δημιουργούνται επιχώσεις σημαντικού μήκους και ύψους.

5. Να διασφαλιστεί πως με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εξεταζόμενου έργου δεν δημιουργούνται νέες συνθήκες ανασφαλούς και μη σύννομης σύνδεσης των παρόδιων ιδιοκτησιών και εγκαταστάσεων.

6. Να ληφθεί μέριμνα ώστε ο οριστικός σχεδιασμός τού υπό εξέταση οδικού έργου δεν θα δημιουργήσει προβλήματα σε πιθανή μελλοντική λειτουργία του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου.

7. Να εκτιμηθεί και να διερευνηθεί η ομαλή συναρμογή του εξεταζόμενου έργου Καλαμάτα - Ριζόμυλος με το αδειοδοτημένο περιβαλλοντικά έργο Ριζόμυλος - Πύλος.

8. Να διασφαλιστεί ότι από την κατασκευή και λειτουργία του έργου δεν θα δημιουργηθούν εκτεταμένα προβλήματα ως προς τη λειτουργία και τη χρηστικότητα υφιστάμενων τεχνικών υποδομών.

9. Να διασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία του έργου, δεδομένου ότι η ζώνη διέλευσής του βρίσκεται εντός Ζώνης Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας.

10. Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία των αεροδρομίων (πολιτικό και στρατιωτικό) κατά τη φάση κατασκευής του έργου.

11. Να καταρτιστεί το απαραίτητο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης του έργου για το σύνολο των απαραίτητων περιβαλλοντικών παραμέτρων, τόσο κατά τη φάση κατασκευής όσο και τη φάση λειτουργίας του έργου»".


NEWSLETTER