Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 20:36

Η “Αγωνιστική Συνεργασία” Πελοποννήσου για την Πρωτομαγιά

Γράφτηκε από την
Η “Αγωνιστική Συνεργασία” Πελοποννήσου για την Πρωτομαγιά

 

"Καλούμε τους Πελοποννήσιους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου, την Κυριακή 1 Μάη 2021".

Με αυτά τα λόγια η “Αγωνιστική Συνεργασία” του Θανάση Πετράκου καλεί τους Πελοποννήσιους στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Σε άλλο απόσπασμα της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:

"Οι φετινές πρωτομαγιάτικες εργατικές κινητοποιήσεις γίνονται σε μία περίοδο που, μετά από 12 χρόνια σκληρής λιτότητας, συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, ολέθριων συνεπειών από τα δυο χρόνια διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επέρχεται λαίλαπα αυξήσεων και νέας ραγδαίας φτωχοποίησης λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, τη βενζίνη, το φυσικό αέριο και τα βασικά είδη διατροφής και κάλυψης λαϊκών αναγκών. Η ζωή του λαού, η ειρήνη και αξιοπρεπής διαβίωσή του, το δικαίωμά του για ένα καλύτερο μέλλον προσβάλλονται και αμφισβητούνται καθημερινά. Ένας λογαριασμός ρεύματος σήμερα εξανεμίζει έναν ολόκληρο μισθό ή και περισσότερο. Οι συνθήκες εργασίας είναι τρισάθλιες και η αβεβαιότητα για το αύριο κανόνας ζωής.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να στείλει το μήνυμα οι εργαζόμενοι να πάρουν και πάλι στα χέρια τους τις οργανώσεις τους. Να τις μαζικοποιήσουν και να αγωνιστούν ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, ενάντια στη λεηλασία των εισοδημάτων τους, για ουσιαστικά δικαιώματα, αξιοπρεπείς αμοιβές και εργασία. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει".


NEWSLETTER