Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 13:10

Μεσσηνία: Προσεχώς η μετακίνηση υπηρεσιών από το Διοικητήριο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Προσεχώς η μετακίνηση υπηρεσιών από το Διοικητήριο

Αρχίζει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η μετακίνηση υπηρεσιών από το διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, το οποίο -όπως είναι γνωστό- θα ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί ενεργειακά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο έργου με προϋπολογισμό 10,4 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε σύσκεψη που έγινε προχθές το πρωί υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η πρώτη υπηρεσία που θα μετακινηθεί θα είναι η Διεύθυνση Μεταφορών, όπως έγινε γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών εσωτερικών διαρρυθμίσεων – επισκευών, ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του Διοικητηρίου.

Στόχος, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, είναι η διατήρηση του κελύφους και του ύφους της κατασκευής, η επαναφορά του στον αρχικό σχεδιασμό (καθαίρεση των μεταγενέστερων προσθηκών του έκτου ορόφου), η αναπροσαρμογή του σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις των εργασιακών χώρων και τις προδιαγραφές για τα δημόσια κτήρια (προσβασιμότητα ΑμεΑ κλπ), ο αειφόρος ενεργειακός σχεδιασμός και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις.


NEWSLETTER