Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 11:37

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Περιμένει την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το αντιπλημμυρικό

Γράφτηκε από την

 

Σε σύσκεψη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας προήδρευσε χθες, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή περιβαλλοντολόγων και τεχνικών, εκφράστηκε η θέση πως η Περιφέρεια θεωρεί ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα και γι’ αυτό δεν έχει αντίρρηση να αναμένει μέχρι να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θεωρείται προαπαιτούμενο για την συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου και αυτό να γνωμοδοτήσει επίσης. Και όπως διατυπώθηκε στη σύσκεψη, δεν υπάρχει αντίρρηση να αναβληθεί η αρχικά προγραμματισμένη συζήτηση στο Περιφερειακό, τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Η αναβολή δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 15 ημέρες, ενώ σημειώνεται ότι από το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στη συζήτηση οι μελετητές, οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί κι εκπρόσωποι φορέων της Καλαμάτας.