Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 21:28

Νίκας: "Στον αέρα 8 έργα των εταιρειών Τατούλη στη Μεσσηνία" - Απάντηση του τέως περιφερειάρχη

Γράφτηκε από την

Πίνακα με οκτώ έργα της Μεσσηνίας συνολικού προϋπολογισμού 8,6 εκατ. ευρώ που έχουν αναλάβει εταιρείες του αδερφού του Πέτρου Τατούλη, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Δυο από αυτά, ο δρόμος Μηλέα - Παναγιά Γιάτρισσα 3,5 εκ. ευρώ και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό Καλαμάτα - Σπάρτη 3 εκ. ευρώ, καθυστερούν σύμφωνα με τον Νίκα με υπαιτιότητα της εταιρείας του αδερφού του Πέτρου Τατούλη ενώ συνολικά στη Περιφέρεια τα έργα της οικογένειας του πρώην περιφερειάρχη αγγίζουν τα 0 εκ. ευρώ:

"Προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε μια άσχημη σύγκρουση με τον πρώην περιφερειάρχη, για την οποία θέλω να μιλήσω" είπε ο κ. Νίκας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Διοικητήριο στη Καλαμάτα.

"Εκπτώσεις, προσφυγές, δικαστήρια, ενασχόλησης των υπηρεσιών και τα χρήματα βαλτωμένα, οκτώμισι εκατομμύρια για τη Μεσσηνία" είπε στη συνέχεια ο κ. Νίκας μιλώντας για τα έργα του πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα.

"Και πώς απαντάμε σε όλα αυτά όλοι εμείς που θεωρούμε ότι οι οικογένειές μας, οι οικογένειες των πολιτικών, πρέπει να κάνουν τα δημόσια έργα; Πώς απαντάμε με ύβρεις, με συκοφαντίες; Τι έκανες εσύ όταν ήσουν δήμαρχος; Φαντάζομαι να απαντήσει η δημοτική αρχή σ΄ αυτό. Και τέτοια κατά το ανέκδοτο στη Ρωσία. Ναι και εσείς καταπιέζετε τους μαύρους;" είπε ο κ. Νίκας σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και καλώντας ουσιαστικά το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο να πάρει θέση.

"Και τώρα, αν το αντεπιχείρημα είναι πέσανε του Νίκα τα μαλλιά, εντάξει, όποιος θέλει, ας το κρίνει." δήλωσε σκωπτικά ο περιφερειάρχης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τατούλης πετάει την μπάλα στην κερκίδα με καταγγελίες χωρίς στοιχεία.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

Με πολυσέλιδη ανακοίνωση η Νέα Πελοπόννησος του Πέτρου απαντά στις καταγγελίες του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.  Η παράταξη μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι τα συμβασιοοιημένα έργα της επιχείρησης του αδερφού του Πέτρου Τατούλη στη Μεσσηνία είναι αξίας 2,2 εκ. ευρώ και όχι 8,6 εκ ευρώ όπως εμφανίζονται στο υπηρεσιακό έγγραφο που δημοσιοποίησε ο κ. Νίκας. Επίσης η παράταξη του κ. Τατούλη υποστηρίζει ότι με την εταιρεία του αδερφού του αδερφού Τατούλη ό "το σύνολο των συμβάσεων (πλην μίας που υπογράφτηκε 8.7.2019), τις έχει υπογράψει ο κ. Νίκας"

Τέλος η παράταξη επανέρχεται και ρωτά τον κ. Νίκα: "Είναι αλήθεια ότι ο γιος του είναι συνέταιρος σε εταιρεία με έδρα την Καλαμάτα, με τον «εκλεκτό» του εργολάβο κ. Μουτσώκο;

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη:

"Σε χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε    ο κ. Νίκας στην Καλαμάτα, συνέχισε την αήθη σφοδρή επίθεση του στον τ. Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, την οποία ξεκίνησε χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε αφορμή στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρέδωσε με πανηγυρικό τρόπο πίνακα έργων αναδόχου «ΚΑΣΤΑΤ», συνολικού προϋπολογισμού 8.645.000€(!), λέγοντας ότι η τεχνική εταιρεία που της ανατέθηκαν μετά από διαγωνιστική διαδικασία, είναι εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Τατούλη.

Δε δίστασε μάλιστα να υπονοήσει ότι τα έργα δεν υλοποιήθηκαν σκόπιμα(!) και να επαναλάβει ότι λόγω της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας υπάρχουν 40.000.000€ «ξαπλωμένα»(!), όπως χαρακτηριστικά είπε.

Προσπάθησε μάλιστα να υψώσει το ανάστημα του, υψώνοντας παράλληλα και τη φωνή του, για να τον φοβηθούμε πιθανόν, λέγοντας ότι «εγώ δεν τα ανέχομαι αυτά».

Στην αήθη αυτή επίθεση κυριάρχησαν η γνωστή πολιτική τακτική Νίκα της προπαγάνδας, του ψέματος και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Πρώτο ψέμα!

Το    έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΟΔΟΥ ΜΗΛΕΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ» ουδέποτε συμβασιοποιήθηκε με την εταιρεία «ΚΑΣΤΑΤ». Θα πρέπει να μάθουν οι Μανιάτες ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου είναι ο κ. Νίκας, ο οποίος σκόπιμα έβαλε στο συρτάρι του τη σύμβαση για δύο (2) ολόκληρα χρόνια. (Η σύμβαση επέστρεψε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και οριστικοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2019).

Ο κ. Νίκας «θυμήθηκε» μετά από δύο (2) χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου 2021 να καλέσει την ανάδοχο εταιρεία για να υπογράψει τη σύμβαση και μάλιστα μετά τη λήξη της εγγυητικής! Η εταιρεία αρνήθηκε λέγοντας ότι η υψηλή έκπτωση που είχε δώσει στο έργο το 2018, δεν θα της επέτρεπε την υλοποίηση του έργου, αφού είχαν αλλάξει τα οικονομικά στοιχεία.

Οι Μανιάτες γνωρίζουν ότι μετά από επίμονη και επίπονη προσπάθεια, ο Πέτρος Τατούλης εξασφάλισε τα    3.545.000€ που απαιτούνται, επιλύοντας τα διαχρονικά πολύ δύσκολα τεχνικά προβλήματα και εξασφαλίζοντας όλες τις απαιτούμενες άδειες.

Οι Μανιάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κ. Νίκας όχι μόνο δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αλλά ότι κατά το παρελθόν είχε τοποθετηθεί δημόσια εναντίον του έργου.

Δεύτερο ψέμα!

Ο προϋπολογισμός των 8.645.000€ που παρουσίασε ο κ. Νίκας ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αφού αναφέρεται σε ποσά που δεν ανταποκρίνονται στις υπογεγραμμένες συμβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της εταιρείας «ΚΑΣΤΑΤ»    ανέρχεται σε 2.249.049,83€.

Φυσικά ο κ .Νίκας …μπερδεύτηκε γιατί δε γνωρίζει ότι στις διαγωνιστικές διαδικασίες επιλέγονται οι εταιρείες με τις υψηλότερες εκπτώσεις, αφού ο ίδιος επιλέγει τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων όπου οι εκπτώσεις είναι μηδενικές.

Τρίτο ψέμα!

Από το σύνολο των πέντε (5) συμβάσεων που απομένουν, τρία (3) έργα έχουν διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής των αντίστοιχων λογαριασμών τους.

Γιατί επέλεξε ο κ. Περιφερειάρχης να μην πληρώνει βεβαιωμένες εργασίες στη συγκεκριμένη εταιρεία, την ίδια ώρα που υπογράφει συμπληρωματικές συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ με άλλες εταιρείες, οι οποίες προκλητικά καθυστερούν την υλοποίηση τρία (3) ολόκληρα χρόνια; Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο των παράδρομων της Τρίπολης, το οποίο παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις, έντονες κακοτεχνίες και στο οποίο ο κ. Νικας έχει δώσει συμπληρωματική σύμβαση πάνω από 1.000.000€. Φυσικά το έργο αυτό και πολλά άλλα, θα ελεγχθούν σε όλες τις λεπτομέρειες τους.

Τέταρτο Ψέμα!

Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο (2) εργολαβίες που απομένουν από τον «περιβόητο» πίνακα του κ. Νίκα, ( που περιέργως εκ παραδρομής έχει γίνει    λάθος στην αρίθμηση και οι συμβάσεις εμφανίζονται ως 8 ενώ είναι 6) θα έπρεπε να γνωρίζει ότι απαιτούνταν συμπληρωματικές μελέτες και ότι ο ίδιος αρνήθηκε να δοθεί παράταση στο χρόνο υλοποίησης του έργου, την ίδια χρονική στιγμή που οι παρατάσεις επί Περιφερειακής Αρχής Νίκα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και αποτελούν πλέον κανόνα.

Πέμπτο και μεγαλύτερο ψέμα!

Ο κ. Νίκας θέλοντας να συκοφαντήσει τον Πέτρο Τατούλη προσπάθησε να συνδέσει τις συγκεκριμένες συμβάσεις της εταιρείας «ΚΑΣΤΑΤ» με την περιφερειακή αρχή Τατούλη. Όπως προκύπτει με σαφήνεια από τις ημερομηνίες το σύνολο των συμβάσεων (πλην μίας που υπογράφτηκε 8.7.2019), τις έχει υπογράψει ο κ. Νίκας με την εταιρεία «ΚΑΣΤΑΤ».

Η κακή διαχείριση λοιπόν των συγκεκριμένων έργων, εάν υπάρχει όπως υποστηρίζει ο κ. Νίκας, αποδίδεται αποκλειστικά στην Περιφερειακή Αρχή Νίκα!

Γιατί άραγε ο κ. Περιφερειάρχης εξαπέλυσε την αήθη επίθεση του εναντίον του Πέτρου Τατούλη τη συγκεκριμένη στιγμή και χωρίς απολύτως καμία αφορμή;

Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Νίκας έχει αντιληφθεί    ότι του έχουν γυρίσει την πλάτη οι πολίτες της Πελοποννήσου αλλά και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) που σθεναρά τον υποστήριξαν στις προηγούμενες εκλογές.

Αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση και πως το τέλος της Αυτοδιοικητικής του πορείας θα είναι οδυνηρό. Είτε τον απομακρύνουν γιατί    έχουν αντιληφθεί    ότι θα υποστεί μεγάλη ήττα η οποία δεν θέλουν να ταυτιστεί με ήττα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), είτε του επιτρέψουν να κατέλθει στις επόμενες εκλογές    για να χρεωθεί ο ίδιος ως    μεγάλη προσωπική του ήττα το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η αποκάλυψη του κ. Τατούλη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 6.6.2022, μετά την αναίτια επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Νίκα, ότι ο γιος του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ιδίου ως Περιφερειάρχης, ίδρυσε εταιρεία με τον εργολάβο που επιλέγει ο κ .Νίκας και ως Δήμαρχος και ως περιφερειάρχης, να αναλάβει πλήθος έργων με απευθείας αναθέσεις ή μέσω της διαδικασίας του αρ.32 του Ν.4412/2016, έσπειρε τον πανικό στον «αδιάφθορο» περιφερειάρχη.

Άρχισε να τσαλακώνεται το ψεύτικο προφίλ που τόσα χρόνια προσπαθούσε να χτίσει. Και ενώ στη συνέντευξη του ήταν λαλίστατος στην εξαπόλυση ύβρεων, συκοφαντιών, ψεμάτων και απειλών εναντίον του Πέτρου Τατούλη, δεν είπε ούτε μία λέξη επί της ταμπακιέρας! (Περιέργως βέβαια δεν τον ρώτησε και κανένας από τους παρόντες δημοσιογράφους).

Τον ρωτάμε λοιπόν δημόσια για ακόμη μια φορά:

Είναι αλήθεια ότι ο γιος του είναι συνέταιρος σε εταιρεία με έδρα την Καλαμάτα, με τον «εκλεκτό» του εργολάβο κ. Μουτσώκο;

Η προσπάθεια του κ. Νίκα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να καλύψει το σημαντικό αυτό ζήτημα, λέγοντας ότι ο γιος του δε συμμετέχει σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του, αφού στην ουσία ομολογεί ότι επιλέγει τον συνέταιρο του γιου του αλλά η ανάθεση γίνεται σε άλλη εταιρεία «για να μη μας πάρει χαμπάρι και ο κόσμος»!

Είναι βέβαιο πως δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Νίκα στον κατήφορο που έχει πάρει.

Είναι επίσης βέβαιο ότι θα απαντάμε και θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια σε όλα τα ψέματα, τα οποία λέει για να καλύψει την ανυπαρξία του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο επικεφαλής της παράταξης μας θα αποκαλύψει και άλλες περιπτώσεις και θα καταρρεύσει ολοσχερώς το ψεύτικο πολιτικό οικοδόμημα της «τάξης και ηθικής» του κ. Νίκα."