Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 20:30

“Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”: Ξεσπάσματα φασιστικής βίας ενεργοποιούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας

Γράφτηκε από την
“Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”: Ξεσπάσματα φασιστικής βίας ενεργοποιούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας

Κατηγορηματικά και απερίφραστα οι “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” (παράταξη του Γιώργου Δέδε) καταδικάζουν “τη θρασύδειλη φασιστική επίθεση ακροδεξιών στοιχείων σε μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 14ης Ιουνίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μελών του κόμματος”.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι “18 μήνες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και ενώ σήμερα αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τέτοια ξεσπάσματα φασιστικής βίας ενεργοποιούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και καθιστούν σαφές πως απαιτείται διαρκής εγρήγορση και ετοιμότητα για τη ριζική και αμείλικτη αντιμετώπιση κάθε ανάλογης απειλής.

Στη σύμφυτη με τη βία φασιστική ιδεολογία και πρακτική αντιτάσσουμε σθεναρά και αποφασιστικά την ομόψυχη αντίδραση του δημοκρατικού κόσμου και της νεολαίας. Η Ελλάδα και η Πελοπόννησος ειδικότερα, έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από τις φασιστικές και ναζιστικές θηριωδίες και δεν υπάρχει χώρος και περιθώριο δράσης για τους επιγόνους των εγκληματιών στον τόπο μας”.


NEWSLETTER