Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 20:34

Την Τετάρτη στο Περιφερειακό το αντιπλημμυρικό Καλαμάτας - Κλειστά χαρτιά από τις παρατάξεις

Γράφτηκε από τον

 

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας.

Η απόφαση θα κριθεί κυρίως από τη στάση και τις ψήφους των τριών μεγάλων παρατάξεων του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα , του Πέτρου Τατούλη και του Γιώργου Δέδε που κρατούν κλειστά μέχρι τώρα τα χαρτιά τους. Κύκλοι του περιφερειάρχη έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για την ανάγκη έργων στο σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν τελικώς  η παράταξη του κ. Νίκα θα γνωμοδοτήσει αρνητικά για ένα προτεινόμενο κυβερνητικό έργο.  Στην αντίπερα όχθη, η παράταξη του κ. Τατούλη δεν θα διστάσει να γνωμοδοτήσει θετικά, ειδικά αν η παράταξη του κ. Νίκα γνωμοδοτήσει αρνητικά, επιχειρώντας να ρίξει πολιτικές γέφυρες τόσο προς την πλευρά της κυβέρνησης όσο και προς την πλευρά του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου που αναζητεί συμμαχίες μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το αντιπλημμυρικό. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τατούλης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγγέλλοντας  όπως κάθε φορά την περιφερειακή αρχή για την πολιτική της. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και ο επικεφαλής των Νέων Δρόμων Γιώργος Δέδες που όταν ήταν γραμματέας στο υπουργείο Υποδομών άνοιξε το δρόμο για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας και την ανάθεση της μελέτης στο "Μορέα". Αν ο κ. Δέδες υπερασπιστεί τις αποφάσεις που έλαβε στο Υποδομών η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα,  θα έχει ενδιαφέρον η ψήφος των άλλων μελών της παράταξης που δνε αποκλείεται να γνωμοδοτήσουν αρνητικά όπως οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαάτας που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητικά αναμένεται να γνωμοδοτήσουν οι παρατάξεις του Νίκου Γόντικα, του Θανάση Πετράκου και του Παναγιώτη Κάτσαρη ενώ το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποκλείεται να κριθεί από τις ψήφους των παρατάξεων του Γιάννη Μπουντρούκα, της Δήμητρας Λυμπεροπούλου και του Δημήτρη Τζεμπετζή που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Θ.Λ.