Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 09:07

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης για “Νέους Αγρότες”

Γράφτηκε από την
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης για “Νέους Αγρότες”

 

"Η αδυναμία ένταξης στο πρόγραμμα νέων αγροτών πολλών δικαιούχων αποκλειστικά και μόνο λόγω εξάντλησης της πίστωσης του εν λόγω προγράμματος" συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο και τους διευθυντές αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής όλων των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας " ζητήθηκε να συνταχθεί έγγραφο από τους διευθυντές των ΔΑΟΚ το οποίο θα παραδοθεί από τον περιφερειάρχη προς τον αρμόδιο υπουργό, καθώς και στον πρωθυπουργό, προκειμένου να αναζητηθεί λύση και τρόπος αύξησης των πιστώσεων του προγράμματος νέων αγροτών."

Στην ίδια  σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη για επιτάχυνση των ρυθμών επέκτασης του εξηλεκτρισμού σε κτηνοτροφικές μονάδες, κάτι που άμεσα συνδέεται με οικονομικούς πόρους.

Συζητήθηκαν επίσης, η πρόοδος στο πρόγραμμα δακοκτονίας ο 1ος κύκλος ψεκασμών της οποίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, έχει ολοκληρωθεί σχεδόν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και στην Τριφυλία, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και στην ΠΕ Αργολίδας και αναμένεται να εκκινήσει ο 2ος κύκλος.

Οσον αφορά στους αναδασμούς, η γενική εικόνα καταγράφηκε ως θετική, ενώ σχετικά με τα σχέδια βόσκησης γνωστοποιήθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι απαραίτητες διαδικασίες για δημοπράτηση.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη η αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης, ειδικότερα στην νότια Λακωνία, στην Αργολίδα και στην Κορινθία, ενώ συζητήθηκε η σύσταση ΓΟΕΒ στην Π.Ε. Αργολίδας, όπως επίσης και το θέμα των ανενεργών γεωτρήσεων στα Φιλιατρά.


NEWSLETTER