Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 21:32

Νέες δηλώσεις Νίκα για τα αντιπλημμυρικά: “Τα χρήματα δεν πρόκειται να χαθούν” (βίντεο)

Νέες δηλώσεις Νίκα για τα αντιπλημμυρικά: “Τα χρήματα δεν πρόκειται να χαθούν” (βίντεο)

 

Θέμα χρηματοδότησης άλλων αντιπλημμυρικών έργων στην Καλαμάτα με τα 80 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης έθεσε ευθέως χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τονίζοντας αφενός ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να χαθούν και αφετέρου ότι έχει αποδειχθεί πως η τσιμεντόστρωση του Νέδοντα έχει περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο πλημμύρας.

"Αυτά τα 80 εκ. ευρώ πρέπει να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας αναφέροντας επίσης πως υπάρχει ανάγκη διευθέτησης τα όμβριων της Φαρών ή της λεκάνης που πλημμύρισε το ξενοδοχείο Horizon Blu. Ο περιφερειάρχης επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα στο κατάντη του αυτοκινητόδρομου που οδηγούν σε πλημμύρες στη οδό Γλαύκου στην Αγιά Σωτήρα κ.α.

Ο κ. Νίκας απαντώντας σε πιεστικές ερωτήσεις επανέλαβε πως τα τελευταία 70 χρόνια δεν έχει πλημμυρίσει ο Νέδοντας και ότι κίνδυνος υπάρχει παντού τόσο για πλημμύρα όσο και  ια σεισμούς.  πενθύμισε ότι πρόσφατα πνίγηκε η Γερμανία και ότι συχνά αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίσουν και οι ΗΠΑ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο περιφερειάρχης είπε ότι υπάρχει συνεργασία και δηλώνοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις (Φεστιβάλ Χορού, ΔΗΠΕΘΕΚ, Ημέρες Μουσικής του Ωδείου) υποστήριξε πως ο ίδιος είχε τραβήξει τη ψυχής του το τάραχο από την προηγούμενη περιφερειακή  αρχή.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχε προσυνεννόηση με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη για το θέμα του εμπειρογνώμονα καθηγητή Υδρολογίας  ημήτρη Κουτσογιάννη, ο κ, Νίκας είπε πως ο καθηγητής έχει πολλούς γνωστούς στην Καλαμάτα και ότι δεν υπάρχουν σκελετοί στη ντουλάπα. Υπενθύμισε ότι ενώ με τον κ. Τζαμουράνη είχε συνεργαστεί στο Δήμο Καλαμάτας στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι γνωστό πως στήριξε άλλον υποψήφιο.

Σε ερώτηση για το Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη, ο κ. Νίκας απάντησε επαναλαμβάνοντας την διαφωνία του τόσο για τη χάραξη του Καλαμάτα - Ασπρόχωμα όσο και για την μη κατασκευή της παράκαμψης της Πύλου.

Θ.Λ.