Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 17:43

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνάντηση για αναβίωση παραγωγής μεταξιού

Γράφτηκε από την
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνάντηση για αναβίωση παραγωγής μεταξιού

 

Η δυνατότητα αναβίωσης της σηροτροφίας για την παραγωγή μεταξιού στη νότια Πελοπόννησο συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον Μελέτη Καραμπίνη, διευθυντή του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ).

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημαντική προοπτική που έχει δώσει αναβίωση της παραγωγής μεταξιού στο Σουφλί, εγχείρημα στο οποίο συνέβαλε ιδιαίτερα ο συνομιλητής του περιφερειάρχη, καθώς τονίστηκε ότι μεγάλος αριθμός αγροτών της πιο πάνω ακριτικής περιοχής υπογράφουν συμβόλαια κάθε χρόνο με κατασκευαστές ενδυμάτων για την προμήθεια μεταξιού. Υπογραμμίστηκε παράλληλα ότι το εν λόγω προϊόν έχει ήδη μεγάλη ζήτηση, ενώ η συγκεκριμένη δραστηριότητα επιδοτείται.

Ακόμα, έγινε αναφορά στην παράδοση της Καλαμάτας στην σηροτροφία, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όπως και στο γεγονός ότι το έδαφος και οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή της νότιας και της δυτικής Ελλάδας είναι πρόσφορα για την εν λόγω δραστηριότητα.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με το στέλεχος του ΣΚΕΕ, τονίστηκε ότι θα προετοιμαστεί η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στην νότια Πελοπόννησο, με συμμετοχή σε αυτή σχετικών επιστημόνων, στελεχών του ΕΛΓΟ Δήμητρα, καθώς και επιχειρηματιών.

 


NEWSLETTER