Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 08:47

Συνεχίζουν να μην πληρώνουν οι δήμαρχοι για τα σκουπίδια

Συνεχίζουν να μην πληρώνουν οι δήμαρχοι για τα σκουπίδια

 

Έκκληση στους δημάρχους να πληρώσουν τα 2,2 εκ, ευρώ που οφείλουν για να μη σταματήσει η διαχείριση των σκουπιδιών στην μονάδα της Παλαιοχούνης, απεύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. 

Η μονάδα στην Παλαιόχουνη ξεκίνησε να λειτουργεί φέτος το Φεβρουάριο και επεξεργάζεται τα σκουπίδια της Αργολίδας, των περισσότερων δήμων της Κορινθίας και της Αρκαδίας καθώς και των δήμων της Σπάρτης, της Δυτικής Μάνης και της Ελαφονήσου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εναπόθεσης των απορριμμάτων. Οι δήμοι όμως αποδεικνύεται αδυνατούν να πληρώσουν για τη διαχείριση χωρίς να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη και φυσικά κανένας δήμαρχος δεν θέλει να ανακοινώσει αυξήσεις ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι δήμαρχοι (κυρίως μικρών δήμων) που συζητούν το ενδεχόμενο να πληρωθεί η "Τέρνα", που διαχειρίζεται τη μονάδα της Παλαιόχουνης, από πόρους του υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μη επιβαρυνθούν οι δημότες των μειονεκτικών περιοχών με εμπρόθετα τέλη.  

Πριν λίγες μέρες οι πέντε δήμαρχοι του Νομού Κορινθίας, Αννίβας Παπακυριάκος  δήμος Βέλου – Βόχας), Γιώργος Γκιώνης (δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων), Κωνσταντίνος Φρούσιος (δήμος Νεμέας), Βλάσης Τσιώτος  δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης) και Σπύρος Σταματόπουλος (δήμος Σικυωνίων) παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων τονίζοντας μεταξύ άλλων το πρόβλημα της μεταφοράς εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συγκάλεσε σύσκεψη σχετικά με το θέμα των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων -από ορισμένους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας-, της καταβολής του αντιτίμου προς την εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων τους, η οποία γίνεται στη μονάδα της Παλαιόχουνης.

“Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, η οφειλή έχει ξεπεράσει τα 2,2 εκ ευρώ και απευθύνω έκκληση προς τους δήμους να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους” δήλωσε ο περιφερειάρχης σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας.  

Θ.Λ.