Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 09:05

Σύσκεψη με Βορίδη στην Τρίπολη για τα σκουπίδια - Τέλος του χρόνου ανοίγει η μονάδα στην Καλλιρρόη

Γράφτηκε από την

 

Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Καλλιρρόης αναμένεται να τεθεί σε μεταβατική λειτουργία στα τέλη του 2022, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, στη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια, στην Τρίπολη για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Στη σύσκεψη που μετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι, στελέχη της Περιφέρειας και της ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει τη διαχείριση, το προεδρείο του ΦοΣΔΑ Πελοποννήσου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, καθώς μετείχε και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, εξετάστηκε η έως σήμερα πορεία της ΣΔΙΤ και θέματα που αφορούν τους δήμους της 1ης διαχειριστικής ενότητας που έχουν ενταχθεί στην ολοκληρωμένη διαχείριση και εξυπηρετούνται από τη μονάδα της Αρκαδίας στην Παλαιοχούνη και τους ΣΜΑ σε Άργος και Σπαθοβούνι.

Οι δήμοι της Μεσσηνίας ανήκουν στη 2η διαχειριστική ενότητα και θα εξυπηρετηθούν από τη μονάδα της Καλλιρρόης στο Δήμο Οιχαλίας.

 Όσον αφορά τους ΣΜΑ που προβλέπονται, βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία, με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Καλαμάτας να βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν, επίσης, προς τον υπουργό θέματα που απασχολούν ευρύτερα τους δήμους, όπως το ενεργειακό κόστος, τη χρηματοδότηση των δήμων και των ΔΕΥΑ, κ.ά