Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 22:15

Επιτάξεις για να ξεκινήσει ο δρόμος Εύα – Λάμπαινα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Επιτάξεις για να ξεκινήσει ο δρόμος Εύα – Λάμπαινα (βίντεο)

Από το τμήμα Εύα - Λάμπαινα ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες το έργο βελτίωσης του δρόμου από τη Μεσσήνη μέχρι τη Λάμπαινα, όπως δήλωσε χθες, απολογούμενος για το δρόμο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν τα επιπλέον 2,5 εκ. ευρώ για τις μετακινήσεις των δικτύων και πως το ζήτημα της άρνησης 180 ιδιοκτητών να παραδώσουν τμήμα της γης τους, θα λυθεί δικαστικά με επίταξη και απαλλοτρίωση.

“Το έργο δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί με τη μελέτη που εντάχθηκε. Το ενέταξε ο προηγούμενος περιφερειάρχης φεύγοντας”, ανέφερε ο κ. Νίκας και παρατήρησε πως “η εισήγηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής δεν ήταν η ορθή”.

Διευκρίνισε ότι “έπρεπε να βρούμε 2,5 εκ. ευρώ ακόμα, για τη μετακίνηση των αγωγών ύδρευσης και για τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ). Ενα έργο 8 εκ. ευρώ χρειαζόταν άλλα 2,5 εκ. ευρώ”.

Ανακοίνωσε ότι “βρέθηκαν τα χρήματα” και δήλωσε πως “έχουμε κάποιο εμπόδιο από τους πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι το πέρασμα του δρόμου θα τους κάνει πλούσιους”.

Ο περιφερειάρχης αφού επεσήμανε ότι πρέπει να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται, πληροφόρησε πως “έχουν υπογράψει 180 άτομα και μας δίνουν την έκταση, κυρίως από Εύα έως Λάμπαινα. Και από κει θα ξεκινήσουμε σε λίγες εβδομάδες από τώρα. Και είναι άλλοι 180 που αρνούνται. Προσφεύγουμε στη διαδικασία της επίταξης και της απαλλοτρίωσης. Λυπούμαι, αλλά πάμε δικαστικά”.

Κλείνοντας, παρακάλεσε “τους 180 δημότες που αρνούνται να μας δώσουν τη γη” και σημείωσε ότι “ο δρόμος θα αναβαθμίσει την περιοχή και την περιουσία τους. Θα αυξήσει την αξία του κτήματός τους”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER