Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 18:03

Αντιπλημμυρικό Καλαμάτας: Αίτημα συμβούλων για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Αίτημα για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τη διαδικασία της αίτησης του 1/3 των μελών του, ζητούν 26 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προκειμένου να να συζητηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας.

Στην αίτηση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: "Επειδή μέχρι σήμερα ως οφείλετε δεν έχετε αποστείλει πρόσκληση με συνημμένη την τεχνική μελέτη για τη συζήτηση του θέματος στο αρμόδιο Συλλογικό Όργανο.
Επειδή έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου από την απόλυτη υποβάθμιση και απαξίωση που οδηγείται από τον κ. Νίκα.
Αιτούμεθα την άμεση σύγκληση, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την τεχνική έκθεση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας.
Την αίτηση υπογράφουν:
Από την παράταξη Νέα Πελοπόννησος οι Πέτρος Τατούλης, Βαγγέλης Γιαννακούρας, Γιώργος Ροπυμελιώτης, Κλημεντίνη Πανατωνίου - Κορώνη, Αντώνης Λυμπέρης, Ντία Τζανετέα, Ηλίας Κανελλάκης, Μιχάλης Σταματάκος, Χαράλαμπος Σκούρος, Θανάσης Πισιμίσης, Γιώργος Πετρίτσης, Ντίνα Νικολάκου και  Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου
Από  την παράταξη  Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο λοι Γιώργος Δέδες, Χρήστος Καρούζος, Ευγενία Δημητρακοπούλου, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Αναστάσιος Μποζίκης, Χρήστος Καρσιώτης και Μιχάλης Μιχαήλ
Για την  παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου οι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης  Δρούγκας
Για την παράταξη Πράσινη Πελοπόννησος η Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Για την παράταξη «Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή» ο
Παναγιώτης Κάτσαρης και ανεξάρτητη σύμβουλος  Μαργαρίτα Σπυριδάκου