Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 08:27

Τη Δευτέρα στο Περιφερειακό η ΜΠΕ για το αντιπλημμυρικό

Τη Δευτέρα στο Περιφερειακό η ΜΠΕ για το αντιπλημμυρικό

 

Τη Δευτέρα θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του αντιπλημμυρικού έργου του Νέδοντα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. στη Τρίπολη οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και του "Μορέα" αναμένεται να πάρουν θέση για τις προτάσεις της τεχνικής έκθεσης Κουτσογιάννη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται να γίνει δεκτή η περαιτέρω διερεύνηση της αύξησης της παροχετευτικότητας με εκβάθυνση και χωρίς ξήλωμα του καλυμμένου τμήματος αλλά μάλλον δύσκολα θα γίνει δεκτή η πρόταση ανασχεδιασμού των χαράξεων των ρεμάτων που συμβάλλουν στον Νέδοντα. Σύμφωνα με άλλες πηγές δεν αποκλείεται η μελετητική ομάδα του "Μορέα" να δημοσιοποιήσει τις θέσεις της για την έκθεση Κουτσογιάννη πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σε αυτή την περίπτωση οι μελετητές θα επιχειρήσουν να πείσουν την κοινή γνώμη της Καλαμάτας για την επιστημονική ορθότητα της μελέτης πριν εκφρασθούν θεσμικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά για τη ΜΠΕ της μελέτης του "Μορέα" εκτός και αν το υπουργείο Υποδομών την αποσύρει για να φέρει τροποποιημένη μελέτη. Τόσο σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης όσο και περίπτωση αρνητικής γνωμοδότησης το υπουργείο θα αποφασίσει τελικώς εάν θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη μελέτη του Μορέα, αν θα τη τροποποιήσει ή αν θα ακυρώσει το έργο.

Θ.Λ.