Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 11:45

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύμβαση για ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύμβαση για ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών

Φωτο: ppel.gov.gr

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του εν λόγω δήμου της Μεσσηνίας, για την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, έργο προϋπολογισμού 3.286.000 ευρώ.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η μελέτη του εν λόγω έργου αναμορφώνεται με ευθύνη της Περιφέρειας -η οποία και θα το υλοποιήσει-, “σε μια προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων που εκφράστηκαν, καθώς και των ενστάσεων που είχαν διατυπωθεί από τοπικούς φορείς”.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ

Σχετική ανακοίνωση υπήρξε και από τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη που αναφέρει: «Μια προεκλογική μας υπόσχεση για ένα έργο, που πρόκειται να αναδείξει περαιτέρω αισθητικά την πόλη των Φιλιατρών, όπως είναι η ανάπλαση της κεντρικής της πλατείας, παίρνει σάρκα και οστά. Καθότι χθες υπεγράφη μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και εμού η σχετική προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και Δήμου Τριφυλίας.
Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 3.286.000 ευρώ. Η δε χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών».