Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 10:25

Η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτει - Ο Τατούλης δεν διαψεύδει: Σκουπιδοεργοστάσιο δίπλα στη Μεγαλόπολη

Η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτει - Ο Τατούλης δεν διαψεύδει: Σκουπιδοεργοστάσιο δίπλα στη Μεγαλόπολη

 

Τις θέσεις όπου προβλέπεται να κατασκευαστούν τα τρία εργοστάσια ολοκληρωμένης διαχείρισης σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκάλυψε χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που, όπως είπε, είχε από στέλεχος του προσωρινού μειοδότη, της εταιρείας "Τέρνα Ενεργειακή", αναμένεται να κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο μετά τη Στέρνα της Αργολίδας, ένα έξω από την πόλη της Μεγαλόπολης και το τρίτο έξω από τη Σκάλα Λακωνίας. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, δείχνοντας να γνωρίζει περισσότερα από... όσα πρέπει, είπε ότι δεν είναι αυτοί οι χώροι, αλλά διέψευσε μόνο την περίπτωση της Στέρνας και ανέφερε πως έχουν απορριφθεί τα Δερβενάκια.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι το συνολικό κόστος της διαχείρισης θα είναι 61 ευρώ ο τόνος και πως σ’ αυτή την τιμή περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς των σκουπιδιών από τους σταθμούς μεταφόρτωσης στο εργοστάσιο και των υπολειμμάτων από το εργοστάσιο στον ΧΥΤΥ.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, όπου η περιφερειακή αρχή επικρίθηκε δριμύτατα από τις μειοψηφίες για αδιαφάνεια και έλλειψη ενημέρωσης, παρέστη και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης. 

Ο κ. Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου κατηγόρησαν  δημάρχους -εμμέσως πλην σαφώς και το δήμαρχο Καλαμάτας- για τις συμβάσεις μεταφοράς των σκουπιδιών με δυσβάσταχτο κόστος. Στις δε επικρίσεις για τη μη ενημέρωση και την απόκρυψη στοιχείων, απάντησαν ότι αυτά ήταν... απόρρητα λόγω του διαγωνισμού και του ανταγωνισμού, και ότι θα δοθούν με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

 

Γ.Σ.