Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 15:15

Σύσκεψη Νίκα με αγρότες στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, Τετάρτη ή Πέμπτη, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με αντιπροσωπεία αγροτών, στην προχθεσινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Στη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη, θα μετάσχουν δύο εκπρόσωποι των αγροτών από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, οι 6 προϊστάμενοι των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας και ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ θα επιδιωχθεί, όπως είπε ο Π. Νίκας, να εκπροσωπηθεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Στην σύσκεψη αυτή θα εξετάσουμε συνολικά τα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως οι καταστροφές στην παραγωγή -είτε από τις καιρικές συνθήκες, είτε από ασθένειες”, παρατήρησε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: “Και ακόμα θέματα, όπως τα προβλήματα στην κτηνοτροφία, αλλά και το μεγάλο ζήτημα της άρδευσης, καθώς και οι επιπτώσεις από τη συντελούμενη ερημοποίηση στην ανατολική Πελοπόννησο, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Θα γίνει συζήτηση και θα αναζητήσουμε λύσεις, ενώ όλοι όσοι έχουμε ρόλο θεσμικό -από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη, μέχρι την κυβέρνηση- θα πρέπει να αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν”.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι “τέτοιες συσκέψεις -είτε συνολικά για την Περιφέρεια είτε για κάποια από τις Π.Ε.- θα συγκαλούνται όποτε το ζητούν οι αγρότες”.

Μετά την επίδοση του ψηφίσματος και την παρουσίαση των θέσεων από την αντιπροσωπεία της ΟΑΣΠΠ ο κ. Νίκας, δήλωσε πως στηρίζει τον αγώνα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ο αγροτικός κόσμος έχει δίκιο και οι διαμαρτυρίες είναι δίκαιες” και παρατήρησε: “Εδώ και 50 χρόνια δεν έχει υπάρξει συστηματική και αποδοτική αγροτική πολιτική, ούτε καν στην διαχείριση των επιδοτήσεων. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αγροτική πολιτική, είναι θέμα εθνικό η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα γενικότερα”.