Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 17:54

Διαχείριση απορριμμάτων: Ικανοποίηση Τατούλη για απόφαση ΣτΕ

Διαχείριση απορριμμάτων: Ικανοποίηση Τατούλη για απόφαση ΣτΕ

Δικαιωμένος από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τη ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων. δηλώνει ο επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και παράλληλα κατηγορεί τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι ως πρόεδρος της ΠΕΔ επιχείρησε να το σταματήσει.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων «Εγώ και οι συνεργάτες μου νιώθουμε υπερήφανοι και απόλυτα δικαιωμένοι. Άλλη μια απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας μας αποδεικνύει ότι η Νομιμότητα τηρήθηκε απαρέγκλιτα σε ό,τι αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.
Ιδιαίτερα για τη μονάδα της Καλλιρόης στο Δήμο Οιχαλίας εγώ και συνεργάτες μου δεχτήκαμε βίαιες επιθέσεις και πολλή «λάσπη» από σημερινούς όψιμους υπερασπιστές του έργου που τότε κρατούσαν μαύρες σημαίες, μας εξύβριζαν και μας λιθοβολούσαν δημόσια.
Ο κ. Νίκας ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθυστέρηση υλοποίησης του έργου αφού πρωτοστάτησε για τη μη πραγματοποίηση του. Ως Περιφερειάρχης έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ακόμα και πρόσφατα ότι «εάν περνούσε από το χέρι του, το έργο θα το σταματούσε».
Είναι αυτονόητο ότι θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι για όλες τις ολιγωρίες και τις καθυστερήσεις και αν προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.
Το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο που οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, δημοπρατήσαμε και συμβασιοποιήσαμε, σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στη διαχείριση των απορριμμάτων σε ολόκληρη τη Χώρα.
Συνεχίζουμε να παραμένουμε με συνέπεια και σταθερότητα ένθερμοι υποστηρικτές του έργου, με δεδομένο ότι η ολοκλήρωση του θα οδηγήσει την Πελοπόννησο σε μία νέα εποχή αειφορίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ανάπτυξή της».