Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 21:05

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας για αναβίωση καλλιέργειας μουριάς

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας για αναβίωση καλλιέργειας μουριάς

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την αναβίωση της καλλιέργειας της μουριάς και του μεταξιού στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Όπως τόνισε την Παρασκευή από τα Φιλιατρά, πριν αναχωρήσει για τη σχετική σύσκεψη που θα γινόταν στην Τρίπολη, σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας επεσήμανε:

«Ξεκινά η 4η συνεδρίαση για την αναβίωση της καλλιέργειας της μουριάς και του μεταξιού στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, η Ευρώπη διψά, έχει μεγάλη ανάγκη για μετάξι ιδιαίτερα κατηγορίας 5 και 6 και η περιοχή μας, η οποία έχει αρκετά νερά, μπορεί να αναβιώσει την καλλιέργεια. Είμαστε μια περιοχή η οποία διαχρονικά παρήγαγε μετάξι, ολόκληρη η Νοτιοδυτική Πελοπόννησος και πιστεύω πάρα πολύ γρήγορα να έχουμε ανακοινώσεις και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η επιδότηση είναι πολύ σοβαρή ανά στρέμμα και σε επίπεδο παραγωγής και πρέπει να δούμε την πολλαπλή καλλιέργεια. Τα Φιλιατρά είναι ο κήπος της Ελλάδας και λέω και δημόσια ότι θα στηρίξουμε οικονομικά την εκδήλωση (αγροτική έκθεση) του φθινοπώρου που κάνετε εδώ, ώστε να εξελιχθεί σε μια πανελλήνια εκδήλωση».

Κ.Μπ.