Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 15:10

Έργα 2,9 εκ ευρώ στο Δήμο Οιχαλίας

 

Τις συμβάσεις για την υλοποίηση 4 έργων στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παρουσία της δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου.

Τα έργα αυτά είναι: 1) Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό, τμήμα Διαβολίτσι - προς ναό Επικούριου Απόλλωνα, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ. 2) Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό, τμήμα Ζευγολατιό – Διαβολίτσι, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.

3) Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου αναδασμού Δωρίου - Ψαρίου, προϋπολογισμού 685.000 ευρώ. 4) Ανάπλαση ιστορικών κτηρίων και μνημείων Δήμου Οιχαλίας (Πηγάδα Μελιγαλά) προϋπολογισμού 33.000 ευρώ.

“Ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που έχει να κάνει προπαντός με την αποκατάσταση των υποδομών και της βελτίωσης της ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Οιχαλίας και παρατηρεί: “Οι παρεμβάσεις αυτές είναι έργα πνοής για το δήμο μας και το οφείλαμε στους δημότες μας. Η συνεχής παρουσία του δήμου στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, σηματοδοτεί την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας και για αυτό το λόγο η δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Τσουκαλά. Η δημοτική αρχή τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και με ενέργειές της και σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή υλοποιεί έργα πνοής για το Δήμο Οιχαλίας, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής”.