Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 07:45

"Ρολόι" οι διαρροές Τατούλη για τα σκουπιδοεργοστάσια

"Ρολόι" οι διαρροές Τατούλη για τα σκουπιδοεργοστάσια

Οι διαρροές της Περιφέρειας Πελοποννήσου… δούλεψαν ρολόι και σύμφωνα με τις υπόνοιες που εκφράστηκαν σε σχετικό με τα σκουπιδοεργοστάσια ρεπορτάζ της "Ε". Σύμφωνα με τα αφοσιωμένα στον Τατούλη μέσα ενημέρωσης οι 3 θέσεις που προβλέπονται για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων είναι για Μεσσηνία και Αρκαδία η Παλιόχουνη περιοχή κοντά στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, για την Λακωνία η Σκάλα και για Κορινθία - Αργολίδα η Τραχιά.

Αυτά από τις… διαρροές.

Σύμφωνα τώρα με το πραγματικό ρεπορτάζ της "Ε" μεταξύ Καλλιρρόης και Βασιλικού προβλέπεται να φτιαχτεί ο σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τα σχέδια της προσωρινής αναδόχου "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή". Από κει τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στη μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που η ΤΕΡΝΑ προτείνει να δημιουργήσει στην Αρκαδία, στα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης (Παλιόχουνη). 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ΤΕΡΝΑ έχει έρθει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη για την αγορά κτήματος με ελιές, 120 στρεμμάτων, στην επικίνδυνη στροφή μεταξύ Καλλιρρόης - Βασιλικού, πάνω από το δρόμο. Η εταιρεία, μάλιστα, έχει ελέγξει και γεωλογικά την έκταση, με στελέχη της και ειδικό γεωλόγο και έχει κρίνει πως είναι κατάλληλη για τη δουλειά που τη θέλει.

Γ.Σ.