Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 08:49

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νέο υποψήφιο ψάχνει εναγωνίως το σύστημα Σαμαρά - Θέλει να παραμείνει βουλευτής ο Βλάσης

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νέο υποψήφιο ψάχνει εναγωνίως το σύστημα Σαμαρά - Θέλει να παραμείνει  βουλευτής ο Βλάσης

 

Δεν προχωρά η υπόθεση της υποψηφιότητας του Κώστα Βλάση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λένε οι τελευταίες πληροφορίες, ο πρόσφατα εκλεγείς, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, βουλευτής Αρκαδίας δεν θέλει να παραιτηθεί.

Ο Κώστας Βλάσης θεωρεί ότι έτσι θα προσβάλει τους πολίτες της Αρκαδίας την ψήφο των οποίων διεκδίκησε και πήρε πλουσιοπάροχα πρόσφατα.

Το να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης και ταυτόχρονα βουλευτής δεν είναι πολιτικά ανεκτό από την ηγεσία της Ν.Δ ενώ δείχνει ταυτόχρονα ανασφάλεια για το αποτέλεσμα. Η διατήρηση επιπρόσθετα της βουλευτικής έδρας ενισχύει τις φήμες ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι προσχηματική και αν υπάρξει εκλογή ο Βλάσης θα συνεχίσει βουλευτής και κάποιος άλλος θα διοριστεί από το παράθυρο περιφερειάρχης. Τα σενάρια για το ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο δίνουν και παίρνουν και προκαλούν πολλαπλές αντιδράσεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής Αρκαδίας φαίνεται να διαμήνυσε αρμοδίως ότι δεν επιθυμεί να προδώσει του πολίτες της Αρκαδίας και επιθυμεί να συνεχίσει ως βουλευτής αρνούμενος ταυτόχρονα να παίξει το ρόλο του... λαγού.

Η εξέλιξη αυτή είναι προφανές ότι αλλάζει τα δεδομένα και το σύστημα Σαμαρά αναζητεί από το Σάββατο το βράδυ νέο πρόσωπο για να επιτύχει την αποκαθήλωση του Παναγιώτη Νίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις στο Δημήτρη Πτωχό συνεργάτη του Σαμαρά και το Νίκο Κωστόπουλο γιο του πρώην βουλευτή Αρκαδίας Δημήτρη Κωστόπουλου. Κάποιο από αυτά τα δύο πρόσωπα - ή άλλο που θα προκύψει σήμερα αύριο - θα προταθούν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως εναλλακτική λύση προκειμένου να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο Παναγιώτης Νίκας. Η εξέλιξη αυτή είναι φανερό ότι δίνει νέα τροπή στην υπόθεση με τις κινήσεις της κάθε πλευράς να εντείνονται προκειμένου το ζήτημα να κλείσει το συντομότερο δυνατό. Στο μόνο που όλοι συμφωνούν είναι ότι η παράταση της εκκρεμότητας περιπλέκει τα πράγματα και επεκτείνει τις επιπτώσεις και στους δήμους.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας άρχισε την επικοινωνιακή του αντεπίθεση με καταχωρίσεις στα πανελλήνια ΜΜΕ προβάλει το έργο του κάτι που δείχνει ότι θεωρεί την υποψηφιότητά του δεδομένη σε τέτοιο βαθμό που μόνο με έγκριση Μητσοτάκη μπορεί να έχει γίνει.

Πάντως μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο, καθώς ο χρόνος για ανακοινώσεις και καταθέσεις συνδυασμών έρχεται πιο κοντά.