Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 09:19

Επίσημα στήριξη Δημήτρη Πτωχού από Ν.Δ.- Απέναντι με υπόσχεση αποκαλύψεων ο Νίκας

Επίσημα στήριξη Δημήτρη Πτωχού από Ν.Δ.- Απέναντι με υπόσχεση αποκαλύψεων ο Νίκας

Με πυρά και αιχμές “για το κόμμα που λειτουργεί μέσα στο κόμμα της Ν.Δ., ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο” και με μια αποκάλυψη ότι ένα χρόνο πριν από τώρα είχε ζητήσει “από τον πρόεδρο να επιλέξει άλλον επικεφαλής”, σχολίασε και αντέδρασε, χθες σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην απόφαση της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τον κόψει από τη διεκδίκηση της Περιφέρειας στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ξεκαθάρισε ότι σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στοιχεία για όλα αυτά, θα πει για τις στηρίξεις, τις πατερίτσες και τις ντουντούκες και θα κάνει πολιτική αναφορά, όχι απλά αυτοδιοικητική.

Σε δηλώσεις του στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στις πρώην σχολές Παπαφλέσσα, κατά την υπογραφή συμβάσεων με εργολάβους για την υλοποίηση έργων, ο Π. Νίκας ενημέρωσε ότι “με τα θέματα που συνδέονται με τις εκλογές στην Περιφέρεια θα δώσω συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι, στην Τρίπολη, στην έδρα” κι εξήγησε: “Προβληματίστηκα μήπως έπρεπε να γίνει αυτό στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διότι εγώ είμαι θεσμικός, αλλά επειδή τα γεγονότα τρέχουν και η προεκλογική εκστρατεία αρχίζει και τα κόμματα θα ορίσουν και τους υποψηφίους, τη Δευτέρα θα δώσω μία συνέντευξη, όπου θα μιλήσω για όλα τα θέματα και για οτιδήποτε ερωτηθώ.

Παρατήρησε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, πως “θα μάθετε ότι ένα χρόνο πριν από τώρα, είχα ζητήσει από τον πρόεδρο να επιλέξει άλλον επικεφαλής και γιατί το έκανα αυτό και γιατί επανήλθα στις 21 Σεπτεμβρίου και για το κόμμα που λειτουργεί μέσα στο κόμμα της Ν.Δ., ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο και θα παρουσιάσω στοιχεία γι’ αυτό και τι κίνδυνοι υπάρχουν από αυτό”.

Πρόσθεσε ότι “θα δώσω εξηγήσεις σε όλα τα θέματα και βεβαίως έχουμε άλλους 6 μήνες να τα λέμε, όπου στο τέλος της θητείας μου θα παρουσιάσω κι ένα φυλλάδιο με όλα τα έργα που έκανα κατά νομό, ιδιαίτερα στην αγαπημένη Μεσσηνία, η οποία είχε εγκαταλειφθεί για πολύ καιρό, κάτι που σταματάει σχετικά απότομα”.

 

“ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που δεν ακούστηκε καθαρά, για τη στήριξη της Ν.Δ. στον Δημήτρη Πτωχό απάντησε ότι “θα σας πω τώρα και για τις στηρίξεις, όταν θα έρθει η ώρα, και για τις πατερίτσες και για όλα αυτά. Εγώ τα λόγια μου δεν τα μασάω, έτσι έχω συνηθίσει, να είμαι απολύτως ευθύς και για πολύ καιρό θα μιλάει όλη η Πελοπόννησος. Οποιος νομίζει ότι εγώ θα καμφθώ, κάνει πάρα πολύ μεγάλο λάθος”.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι “άλλωστε εξήγησα ότι εδώ και ένα χρόνο είχα ζητήσει από τον πρόεδρο να είναι άλλος επικεφαλής. Το γιατί όμως έγινε αυτό, για το κόμμα το οποίο λειτουργεί μέσα στο κόμμα, για τις ντουντούκες που υπάρχουν από εδώ και από κει, αυτά θα τα πούμε με την παρουσία που πρέπει και απαιτείται, για να πάει ο τόπος μπροστά πάνω από όλα. Δεν είναι προσωπικό μας το θέμα”.

Διευκρίνισε πως “δεν θα πω κάτι άλλο όσον αφορά τα χρίσματα και όλα τα συναφή, θα τα πούμε τη Δευτέρα. Θα κάνω όχι αυτοδιοικητική απλά, και πολιτική αναφορά. Κι επειδή κάποιοι μπορούν να την κάνουν και πάλι και πάλι και πάλι και συνεχώς, για να βοηθήσω μια κατάσταση εξομάλυνσης ή εν πάση περιπτώσει, εδώ είμαστε τους προσεχείς 6 μήνες, για να τα λέμε”.

Καταλήγοντας και λέγοντας “ευχαριστώ πάρα πολύ”, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

Από συνεργάτες του και στελέχη της Π.Ε. που ήταν στην αίθουσα, ακούστηκαν “άξιος” και δυνατά χειροκροτήματα επιδοκιμασίας.

 

“ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ”

Αυτά οδήγησαν τον περιφερειάρχη στο να συνεχίσει, σημειώνοντας: “Εγώ στον λαό απευθύνομαι, ο λαός με τίμησε, θα είμαι δίπλα. Και εν πάσει περιπτώσει στα συμφέροντα θα είμαι απέναντι πάντα. Εγώ από τους απλούς ανθρώπους ξεκίνησα, με αυτούς θα είμαι μαζί μέχρι το τέλος. Η ευγνωμοσύνη μου - το λέω προς τον κόσμο, έχω δεχθεί χιλιάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα -, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μπορεί να ίδρωσα, αλλά το έκανα για τους απλούς ανθρώπους, από τους οποίους προέρχομαι και στους οποίους απευθύνομαι. Και αυτών την αποδοχή επιζητώ, όχι των από πάνω ούτε των πολιτικάντηδων ούτε των συμφερόντων”.

Γ.Σ.