Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 11:01

Μεγάλες αντιδράσεις στο Περιφερειακό - Απέναντι Τατούλης με Αλευρά: Αδιέξοδο στο διάλογο για τα απορρίμματα

Σε αδιέξοδο οδηγείται ο διάλογος για το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη, καθώς η ΤΕΡΝΑ επιμένει στην ίδρυση και λειτουργία του ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία του.

Συγκεκριμένα, τόσο η ΤΕΡΝΑ όσο και οι κάτοικοι δεν  έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω χθες στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου - και όλα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί στις... δικαστικές αίθουσες μετά τις προσφυγές των ενδιαφερόμενων. Σε σύγκρουση οδηγούνται επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, καθώς ο πρώτος τάχθηκε χθες κατά της δημιουργίας σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια του δεύτερου.

Τα προβλεπόμενα κριτήρια του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη χωροθέτηση των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, τηρήθηκαν, υποστήριξαν χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι υπεύθυνοι της "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή" στην παρουσίαση που έκαναν χθες. Είπαν επίσης πως οι μονάδες θα δώσουν καλύτερα περιβαλλοντικά αποτελέσματα από τα προβλεπόμενα της σύμβασης. Δεν έπεισαν όμως τους παριστάμενους αυτοδιοικητικούς και κατοίκους του Δήμου Οιχαλίας, που επέμειναν στην αντίδρασή τους για τη μονάδα στην Καλλιρρόη ενώ απαίτησαν και διάβασαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά της δημιουργίας της μονάδας στην Καλλιρρόη τάχθηκε με ξεκάθαρο τρόπο ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Την αρνητική τους θέση επανέλαβαν οι καταγόμενοι από την περιοχή σύμβουλοι Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Αριστείδης Σταθόπουλος. Ερωτήματα ουσίας έθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αφήνοντας αιχμές κατά του συναδέλφου του δημάρχου Τρίπολης και προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Γιάννη Σμυρνιώτη. Σκληρές ερωτήσεις για το ευρύ αντικείμενο του διαγωνισμού έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος, που έδειξε ότι είχε διαβάσει πολύ καλά την προκήρυξη. Ερωτήσεις καυστικές, σοβαρές, που επιβεβαίωσαν τη μέχρι τώρα αδιαφάνεια από την Περιφέρεια, έγιναν ακόμη από συμβούλους κυρίως των μειοψηφιών, αλλά και της πλειοψηφίας.
Ο υπεύθυνος της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Αγραφιώτης ενημέρωσε για τα 2 χρόνια της κατασκευής και τα 25 χρόνια λειτουργίας των μονάδων. Επεσήμανε πως η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και πληροφόρησε ότι μετά από 10 μήνες η εταιρεία θα αναλάβει την προσωρινή διαχείριση και μετά από 24 μήνες θα ξεκινήσει η οριστική διαχείριση. Ανέφερε ότι «οι μονάδες (σε Παλαιόχουνη, Καλλιρρόη και Σκάλα) δίνουν καλύτερα περιβαλλοντικά αποτελέσματα από αυτά που προβλέπει η σύμβαση» και πρόσθεσε πως οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς. Είπε ότι το συνολικό κόστος της κατασκευής είναι 152 εκ. ευρώ που προέρχονται από το ΕΣΠΑ, από ίδια κεφάλαια και από τραπεζικό δανεισμό. Ενημέρωσε πως κατά την κατασκευή θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, και 200 θέσεις κατά την 25ετή λειτουργία, ενώ έκανε λόγο και για παράπλευρες θέσεις εργασίας. Μίλησε για κομπόστ υψηλής ποιότητας και πληροφόρησε πως οι μονάδες θα είναι αυτόνομες ενεργειακά.
Ο Γιώργος Πασχάλης από την ΤΕΡΝΑ ενημέρωσε για κινητού τύπου σταθμούς μεταφόρτωσης και είπε πως οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα αποτελούνται από μηχανική ανακύκλωση, βιολογική επεξεργασία και ραφιναρία. Ανέφερε ότι από τους 200.000 τόνους οι 70.000 θα πηγαίνουν για ταφή σε  ΧΥΤΥ (θα είναι δίπλα στις μονάδες) και είπε πως το κομπόστ θα είναι κατάλληλο και για βιολογική γεωργία.
Ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης από την ΤΕΡΝΑ, που αναφέρθηκε στα κριτήρια χωροθέτησης, είπε ότι η μονάδα θα είναι 650 μέτρα από τα όρια οικισμού στην Καλλιρρόη.
Ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζιούφας υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει τα εύσημα όλων -«τον θεωρούμε πρότυπο»- και ανέφερε το στόχο «να είναι κόσμημα για τη χώρα και για την Ευρώπη, να αποτελεί περιβαλλοντικό πρότυπο».
Ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά και δε χωράνε οι τοπικισμοί. Ανέφερε πως με σύστημα κινητών σταθμών μεταφόρτωσης θα επιδιωχθεί ο περιορισμός του κόστους και μίλησε για όχι ευρεία δημοσιότητα μέχρι τώρα.