Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 22:27

Συμβάσεις έργων 1,1 εκ. ευρώ στη Μεσσηνία υπέγραψε ο Νίκας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε προχθές τρεις προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.111.600 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Δυτικής Μάνης για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων σε ιστορικούς οικισμούς του εν λόγω δήμου και συγκεκριμένα α) του χώρου γύρω από τον ναό Ευαγγελιστρίας, στον οικισμό Ανατολικό, της κοινότητας Κέντρου, β) κεντρικών τμημάτων οδών στην κοινότητα Κάμπου, γ) της κεντρικής οδού στον οικισμό Κέντρο, της κοινότητας Κέντρου, δ) του χώρου γύρω από τον ναό του Αγίου Βασιλείου στον οικισμό Οροβά, της κοινότητας Κάμπου και ε) του χώρου γύρω από τον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κοινότητα Σταυροπηγίου.
Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα το πιο πάνω έργο εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025.
Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σήμερα ήταν μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του αθλητικού σωματείου Ατρόμητος Πλατύ, με αντικείμενο το προϋπολογισμού 74.400 ευρώ έργο ηλεκτροφωτισμού στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του εν λόγω σωματείου.
Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα και προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Μεσσήνης, με αντικείμενο την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο της Ανδρούσας, έργο προϋπολογισμού 37.200 ευρώ.