Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 17:25

Μεσσηνία: Χρηματοδότηση μετακίνησης δικτύων για 7η Επαρχιακή Οδό

Μεσσηνία: Χρηματοδότηση μετακίνησης δικτύων για 7η Επαρχιακή Οδό

Την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) 2021 - 2025 έργου αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στην 7η επαρχιακή οδό Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα, στον Αξονα Προτεραιότητας “Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων” υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η μετακίνηση του δικτύου ύδρευσης είναι αναγκαία για να ξεκινήσουν τα έργα βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού. Ο κ. Νίκας είπε ότι το έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού δεν έπρεπε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα γιατί οι μελέτες ήταν ελλιπείς. Ο κ. Νίκας αναρωτήθηκε μάλιστα αν έγιναν σκόπιμα τα λάθη στις μελέτες.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου που εντάχθηκε στο ΠΠΑ ανέρχεται σε 903.225,81 ευρώ, περιλαμβάνει την αντικατάσταση των υφιστάμενων αγωγών από νέους υπό πίεση βαρυτικούς αγωγούς ύδρευσης, επί της 7ης επαρχιακής οδού, παράλληλα με την ανακατασκευή της, ώστε να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή όχληση των κατοίκων και των εγκαταστάσεων της περιοχής εκατέρωθεν της οδού και να μειωθούν οι περαιτέρω εκσκαφές επί της νέας οδοποιίας. Οι νέοι προτεινόμενοι βαρυτικοί αγωγοί θα τοποθετηθούν κατά τμήματα, κατά μήκος της επαρχιακής οδού, με εκκίνηση από το σημείο βορειοανατολικά της Μεσσήνης, έως το βορειοανατολικό σημείο του Αριστοδήμειου.