Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 17:51

“Νέα Πελοπόννησος”: “Ολοκληρωμένη στρατηγική για τον αγρότη και κτηνοτρόφο”  

“Νέα Πελοπόννησος”: “Ολοκληρωμένη στρατηγική για τον αγρότη και κτηνοτρόφο”   

 

 

Η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη σημειώνει ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη περιφερειακή στρατηγική για τον Πελοποννήσιο αγρότη και κτηνοτρόφο.

“Χρηματοδοτούμε την εξωστρέφεια με 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα”, τονίζει επίσης η “Νέα Πελοπόννησος” που στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμη:

“Δουλειά για όλους και αύξηση εισοδήματος – Κοινωνική προστασία και συνοχή – Ποιότητα Ζωής και Ασφάλεια, είναι το 3πτυχο που εκφράζει τη στρατηγική μας για μια νέα, ισχυρή Πελοπόννησο.

Για τη Νέα Πελοπόννησο η αναγέννηση της παραγωγής δεν αποτελεί απλά ένα στόχο, ιεραρχείται ως το κρισιμότερο  στοιχείο για την στήριξη της περιφερειακής οικονομίας.

Στην Πελοπόννησο  οι παραδοσιακές ποικιλίες παραμένουν ζωντανές, η οικογενειακή αγροτική και κτηνοτροφική μονάδα, συνεχίζει να αποτελεί παράγοντα προστασίας της ποικιλότητας.

Πρώτη προτεραιότητα και κεντρικός πυλώνας του σχεδίου μας αποτελεί η εξασφάλιση αγορών που «αναζητούν» και φυσικά «πληρώνουν» τα χαρακτηριστικά των δικών μας προϊόντων δηλαδή τη γεύση, το άρωμα και τη διατροφική αξία. 

Στοχεύουμε σε δυο κατευθύνσεις:

  • Τη μετατροπή εκατοντάδων και ίσως χιλιάδων νέων αγροτών σε μικρούς εξαγωγείς. Το μοντέλο που ακολουθήσαμε για την προώθηση της μικρής οικογενειακής αγροτικής επιχείρησης στις ευρωπαϊκές εκθέσεις τροφίμων είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και θα το ενισχύσουμε. Στοχεύουμε σε περισσότερες από 2.000 συμμετοχές μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων ανά έτος σε διεθνείς εκθέσεις γαστρονομίας και αγροτοδιατροφικού χαρακτήρα που διοργανώνονται σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Σε όλες τις εκθέσεις η Περιφέρεια θα εξασφαλίζει το περίπτερο, την οργάνωση (μεταφορά - διαμονή), τη διερμηνεία και την προβολή. Στην επόμενη πενταετία θα δοθεί η δυνατότητα σε 10.000 μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις να κλείσουν απευθείας συμφωνίες για την εξαγωγή των δικών τους προϊόντων που θα έχουν υποστεί οικιακή συσκευασία.
  • Στη δημιουργία ισχυρής αγοράς για την διάθεση των προϊόντων μας στην ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική δραστηριότητα της Πελοποννήσου.  Η αγροτοδιατροφική οικονομία σε δίπολο με την τουριστική δραστηριότητα. Βήμα, βήμα ο ένας πόλος θα ενισχύει και θα υποστηρίζει τον άλλο. Η Πελοποννησιακή γαστρονομία, η παραδοσιακή ντόπια κουζίνα με βάση τα δικά μας προϊόντα έρχεται σε πρώτο πλάνο δίπλα στη θάλασσα, τα μονοπάτια και τον πολιτισμό”.