Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 20:42

Υποδοχή Μάκαρη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Μια έκπληξη περίμενε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Μανώλη Μάκαρη, στην περιοδεία που έκανε χθες στην Τριφυλία, με υποψήφιες και υποψήφιους του συνδυασμού του.

Στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας τον υποδέχτηκε με ένα μπουκέτο λουλούδια, σε ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη “Πρώτα η Πελοπόννησος” για την ανάδειξη των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και επιδοκιμασίας των προτάσεων της παράταξης προκειμένου να διασφαλιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη του συνδυασμού του “Πρώτα η Πελοπόννησος” συζήτησαν με το προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας της Κυπαρισσίας για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό και ιδιαίτερα για τη μεγάλη έλλειψη επικουρικών ιατρών, για την ανάγκη προμήθειας αξονικού τομογράφου ώστε να μην διακομίζονται οι ασθενείς στην Καλαμάτα και άλλες περιοχές, για την πολύ σοβαρή υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας στην περιοχή της Τριφυλίας. 
Ο Μανώλης Μάκαρης και οι υποψήφιες και υποψήφιοι σύμβουλοί του επισκέφθηκαν ακόμη το Δημαρχείο της Κυπαρισσίας και μίλησαν με το προσωπικό του Δήμου, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Δικαστικό Μέγαρο της Κυπαρισσίας. 
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η συζήτηση που είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, ένα υποδειγματικό υπηρεσιακό στέλεχος με μεγάλη προσφορά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της περιοχής. 
Η συζήτηση είχε ως θέμα την ελαιοκομία ενόψει της έναρξης της ελαιοσυγκομιδής το επόμενο διάστημα αλλά και της ζημιάς που έχει γίνει στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες. Μίλησαν επίσης για τις καλλιέργειες κηπευτικών και για την κτηνοτροφία, ενώ έγινε εκτενής ενημέρωση για το Φιλιατρινό Φράγμα, το οποίο έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη τα αρδευτικά δίκτυα, με αποτέλεσμα το τεράστιο αυτό έργο να αποτελεί από το 2019, που ολοκληρώθηκε, ένα “δώρο άδωρο”. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντώνης Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων θα μπορούσε να σημειώσει θεαματική αύξηση, ακόμη και κατά 70%, εάν είχε κατασκευαστεί το αρδευτικό δίκτυο το φράγματος. 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη του συνδυασμού του επισκέφθηκαν στη συνέχεια το Φιλιατρινό Φράγμα και είδαν από κοντά τον παραλογισμό της ύπαρξης ενός μεγάλου έργου που όμως δεν προσφέρει τίποτα λόγω την ανυπαρξίας αρδευτικών δικτύων. Μάλιστα το Φράγμα έχει ανοίξει προκειμένου να μειωθεί ο όγκος του νερού που έχει συσσωρευτεί στην τεράστια λιμνοδεξαμενή που έχει δημιουργηθεί.