Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 17:50

Νίκας για κινδύνους της ελευθερίας

Γράφτηκε από την
Νίκας για κινδύνους της ελευθερίας

 

 

“Την ελευθερία του ανθρώπου σήμερα ενδεχομένως να μην επιβουλεύονται κάποιοι κατακτητές, αυτή κινδυνεύει όμως τόσο από την κακή χρήση της τεχνολογίας όσο και από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, απειλώντας τον με υποδούλωση -πνευματική και ψυχική”.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στις δηλώσεις του κατά τις εκδηλώσεις με τις οποίες κορυφώθηκε, στην Τρίπολη, ο εορτασμός για την 202η επέτειο από την κατάληψη της Τριπολιτσάς -στις 23 Σεπτεμβρίου 1821- από τους επαναστατημένους Ελληνες.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ενώ ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εκφώνησε ομιλία -μετά την αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου- με θέμα “Η ιστορική σημασία της άλωσης της Τριπολιτσάς για την ευόδωση της εθνεγερσίας του 1821”.

Στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας -τον οποίον συνεχάρη για την διοργάνωση ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στη συνέχεια παρέλαση.

Παρέστησαν επίσης χθες, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ.α.

 


NEWSLETTER