Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 08:03

Πάνω από 900 επισκέπτες στη "Γωνιά της Καλαμάτας"

Πάνω από 900 επισκέπτες  στη "Γωνιά της Καλαμάτας"

Πάνω από 900 επισκέπτες πέρασαν την Πέμπτη από τη "Γωνιά της Καλαμάτας" στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου της έκθεσης "Philoxenia 2013" στη Θεσσαλονίκη. 

Το στέκι της Μεσσηνίας επισκέφθηκαν ο Ρώσος υπουργός Τουρισμού, ο Πολωνός πρέσβης και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, όπως και δήμαρχοι πόλεων της Ελλάδας.

Η αποστολή των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των καταστηματαρχών εστίασης της Καλαμάτας μετέβη στη συμπρωτεύουσα την Πέμπτη, 1η μέρα της διοργάνωσης. Οι πρώτοι που έφτασαν για να ετοιμάσουν τη "Γωνιά" ήταν οι Ανδρέας Ζαγάκος πρόεδρος στο Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, ο

Χάρης Βγενής μέλος, ο Θανάσης Παντές δημοσιογράφος, οι σπουδάστριες του Δημοσίου ΙΕΚ Καλαμάτας στο Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων Ευαγγελία Γερασίμου, Αλίκη Μεϊμετέα, Κατερίνα Σταθά (οι οποίες βοηθούν εθελοντικά), η Πόλα Κούλη εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, ο Κώστας Ανδριανόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ο αθλητής Γιώργος Λαζαρίδης.

Την Παρασκευή ανέβηκαν άλλα 8 άτομα, επαγγελματίες - μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Η "Καλαματιανή γωνιά" παρουσιάζει προϊόντα Μεσσήνιων τυποποιητών: λάδι, σύκα, παστό, ξίδι, παστέλι, ελιές, λαλάγγια, όλα κεράσματα στον κόσμο που περνάει. Τα είδη είναι προσφορές από επιχειρηματίες της Μεσσηνίας. Οι περαστικοί παίρνουν επίσης φυλλάδια των επιχειρήσεων - χορηγών και του Δήμου Καλαμάτας.

Την Πέμπτη 350 άτομα έλαβαν μέρος στην κλήρωση για τη δωρεάν διαμονή και το εθελοντικό λιομάζωμα στην Καλαμάτα, με τα δωρεάν εισιτήρια που προσφέρει η "Astra airlines".

Γ. Σαρ.