Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 09:21

Επίθεση στον Σαμαρά και τα φερέφωνά του στην απολογιστική συνέντευξη του Νίκα (βίντεο)

Επίθεση στον Σαμαρά και τα φερέφωνά του στην απολογιστική συνέντευξη του Νίκα (βίντεο)

Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε στην απολογιστική του συνέντευξη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας κατηγορώντας τον ότι του έβαζε εμπόδια κατά την διάρκεια της θητείας του και ότι επιχείρησε να διασπάσει την παράταξη της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Νίκας κατάγγειλε  ότι η Πολιτική Ανοιξη εξακολουθεί να λειτουργεί ως οργανισμός με υβριδικό τρόπο και επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την πατριδοκαπηλία και τον εθνολαϊκισμό που προφανώς χρεώνει στον κ. Σαμαρά

Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε στο διάδοχο του Δημήτρη Πτωχό καλή επιτυχία και τόνισε πως ο νέος περιφερειάρχης θα πετύχει μόνο αν απεξαρτηθεί «από το συγκεκριμένο γραφείο και το συγκεκριμένο χώρο» του κ. Σαμαρά. «Ουαί και αλίμονο αν είναι εντολοδόχος και δεν είναι περιφερειάρχης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας πριν στρέψει στην συνέχεια τα βέλη της κριτικής του προς συγκεκριμένο μέσο μαζικής ενημέρωσης το οποίο δεν κατονόμασε άλλα άφησε να εννοηθεί ότι είναι τηλεοπτικός σταθμός που έχει στενή σχέση με τον κ. Σαμαρά. «Δεν δέχομαι ποτέ το μέσο το οποίο είναι ιμάντας, ο οποίος μεταφέρει συκοφαντίες που δεν είναι δικές του, αλλά εκπορεύονται από αλλού, από πολιτικούς που δεν μιλάνε, αλλά βάζουν ένα μέσο ενημέρωσης να τα λέει γι’ αυτούς» είπε ο κ. Νίκας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Νίκας αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Μιλώντας για τα προβλήματα κατά την διάρκεια της θητείας του ο κ. Νίκας είπε ότι συγκρούστηκε για να γίνει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο κέντρο αναφοράς για την Covid -19, για θέματα ενέργειας, για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας και για θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναλυτικά το απόσπασμα των πολιτικών δηλώσεων του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, γιατί καταβλήθηκαν και προσπάθειες διάσπασης, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου, εκτός από 2 περιπτώσεις, ίσως, μία στη Μεσσηνία και μία στην Αργολίδα. Στάθηκαν δίπλα μου γιατί αυτά τα θέματα είναι πολύ μεγάλα και πολύ σημαντικά και ήξερα που θα οδηγούσαν όσον αφορά στο πρόσωπο μου. Αλλα ζητήματα που συνδέονται με αυτόν. Στην πρώτη μου συνέντευξη σας τα είπα με θάρρος. Θεωρώ ότι η Πολιτική Ανοιξη εξακολουθεί να λειτουργεί ως οργανισμός με υβριδικό τρόπο, ότι εγώ δεν έχω καμία ιδεολογική σχέση, δεν θέλω να έχω καμία… Δεν έχω σχέση με την πατριδοκαπηλία. Δεν έχω σχέση με τον εθνολαϊκισμό. Δεν έχω καμία σχέση με το λαϊκισμό κάθε μορφής. Με το ρουσφέτι και με την πελατειακή σχέση. Εξοργίζομαι όταν ακούω δήμαρχο να λέει, « ευχαριστώ τον τάδε που κατόπιν ενεργειών του»  Και σήμερα λέγονται αυτά,  το 2023. Δεν έχω σχέση με αυτά. Καμία. Και σήμερα βεβαίως προωθούνται ατομικά συμφέροντα. Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορες πολιτικές ισορροπίες, αλλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα που μας γυρίζουν στην εποχή του Βούλγαρη και τόσων άλλων. Υπάρχει ένας βουλευτής ο οποίος μπορεί και προωθεί διάφορα ζητήματα και προφανώς είναι και πιο ελκυστικός και βουλευτής διορισμένος, προφανώς. Δηλαδή Επικρατείας.

Για τον κύριο Πτωχό. Εγώ του εύχομαι να έχει καλή επιτυχία γιατί μιλάμε για τον τόπο μας, για τον λαό μας.  Για τον για τον τόπο που γεννηθήκαμε και πρέπει να προοδεύσει και να βάλει ο καθένας στο δικό του λιθαράκι. Και καλή επιτυχία του εύχομαι και αν νομίζει ότι πρέπει να τον βοηθήσω κάπου, να το κάνω. Νομίζω ότι η επιτυχία του εξαρτάται από την απεξάρτηση του από το συγκεκριμένο γραφείο και το συγκεκριμένο χώρο. Ουαί και αλίμονο αν είναι εντολοδόχος και δεν είναι περιφερειάρχης. Δηλαδή να  λειτουργεί με τη δική του σκέψη και τους δικούς του συνεργάτες. Αλίμονο αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνει ένα όργανο προώθησης συγκεκριμένων βουλευτών, ας πούμε.

Ούτε από τον κύριο Τατούλη έχω παράπονο παρότι πολλές φορές υπερέβη τα εσκαμμένα.  Δεν ήταν αντίπαλός μου ο Τατούλης στην τετραετία. Αλλού ήταν τα προβλήματα. Δυστυχώς. Εδώ τελειώνω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ πάρα πολύ το δημοσιογραφικό κόσμο ο οποίος ήταν δίπλα μου ακόμα και με την κριτική του. Εγώ την κριτική τη δέχομαι. Ξέρετε τι δεν δέχομαι; Δεν δέχομαι την προσπάθεια κάποιων να δολοφονήσουν χαρακτήρες. Δεν δέχομαι ποτέ το μέσο το οποίο είναι ιμάντας, ο οποίος μεταφέρει συκοφαντίες που δεν είναι δικές του, αλλά εκπορεύονται από αλλού, από πολιτικούς που δεν μιλάνε, αλλά βάζουν ένα μέσο ενημέρωσης να τα λέει γι΄ αυτούς. Αλλά εν πάση περιπτώσει, οι δημοσιογράφοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε ένα γενικό επίπεδο στέκονται σε πολύ καλό επίπεδο και με την κριτική τους και με όλα αυτά μας έχετε βοηθήσει πάρα πολύ. Εγώ αυτά που γράφετε και λέτε τα παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Νίκας μεταξύ άλλων είπε: «Πήγα το 2022 στον πρωθυπουργό και του είπα «βρείτε άλλη λύση». Προφανώς όλοι ξέρανε το τι συμβαίνει εδώ. Εγώ σέβομαι τον πρωθυπουργό της χώρας. Ούτε έχω κανένα λόγο να πηγαίνω να κλαψουρίζω εκεί πέρα και να του λέω διάφορα. Με ρώτησε «στην περίπτωση κατά την οποία  αυτό γίνει αποδεκτό από μας τι προτείνεις;» Και του είπα, εφόσον με ρωτάτε, η καλύτερη λύση είναι ο κ. Λαμπρόπουλος (σ.σ. ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής). Να έχει μια συνέχεια. Σας λέω και νέα. Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι  μια επιστήμη. Δεν μπορεί να λες ξαφνικά ότι εγώ πήρα την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, τις ευλογίες και προχωράω. Είναι και ένας κόσμος. Εντάξει, όταν διαπίστωσα όμως ότι η επιλογή ήταν από τους χώρους οι οποίοι μου δημιουργούσαν όλα αυτά τα προβλήματα,  έκανα τη δήλωση αυτή στις πρώτες εκλογές (σ.σ. ότι θα είναι πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης). Εν πάση περιπτώσει, είναι μερικά πράγματα τα οποία θα τα κρίνει η ιστορία και θα τα πούμε στο μέλλον από κει και πέρα. Αλλά ήλπιζα ότι όταν πήγα και το είπα (σ.σ. στο Μαξίμου) θα ησύχαζαν, ρε παιδί μου. Κάθε μέρα να με βρίζουν να ακούν τα παιδιά τους… Γιατί προφανώς αυτός που θέλει να σε βρίσει, όταν έχει ένα δυνατό κανάλι, δεν χρειάζεται να πηγαίνει ο ίδιος να το λέει. Βάζει το κανάλι και το λέει και σε βρίζει. Λέω θα σταματήσουνε να προσπαθούν να μου διαλύσουν το συνδυασμό , το ένα, το άλλο.  Σου λέει φεύγει.  Όχι. Εκεί. Το θέμα είναι το εξής, ότι αλλού πηγαίναμε κι αλλού φτάσαμε όσον αφορά τις υποψηφιότητες.  Αλλά ας μιλήσει και κανένας άλλος».

Θ.Λ.