Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 07:27

Αμφισβήτηση Τατούλη της αξιοπιστίας Σαμαρά

Αμφισβήτηση Τατούλη της αξιοπιστίας Σαμαρά

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παίρνει αποστάσεις από την κυβερνητική εξαγγελία για την Ολυμπία Οδό, και σύντομα θα φανεί αν πρόκειται για έναν συνήθη επικοινωνιακό ελιγμό ή αν η στάση του αυτή σηματοδοτεί την πλήρη ρήξη με την κυβέρνηση επειδή ο Αντώνης Σαμαράς δεν του δίνει το χρίσμα για τις εκλογές του Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν περνάει απαρατήρητη η φράση «δεν επαρκούν στη σημερινή χρονική συγκυρία οι πολιτικές δεσμεύσεις«, με την οποία ο κ. Τατούλης αμφισβητεί ανοιχτά την κυβερνητική αξιοπιστία. Η φράση αυτή από μόνη της είναι ικανή να προκαλέσει οριστική ρήξη με τη Συγγρού, και σίγουρα δεν ενθουσίασε το Μέγαρο Μαξίμου. Εννοείται επίσης ότι ούτε στο κεντρικό ΠΑΣΟΚ αρέσει η στάση του κ. Τατούλη, από τη στιγμή που αμφισβητεί ευθέως την αξιοπιστία του "πράσινου" υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  

Από εκεί και πέρα φαίνεται πως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού ως πολιορκητικό κριό, προκειμένου να εκβιάσει τον πρωθυπουργό για να του δώσει το χρίσμα. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινούνται και τα διαδικτυακά εξαπτέρυγα του κ. Τατούλη, τα οποία από χτες γράφουν ύμνους για τη στάση του στο θέμα της Ολυμπίας Οδού. Εγκυροι πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν πάντως ότι αυτή η στάση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ εναντίον του, αν τελικά το κυβερνητικό σχέδιο αποδώσει καρπούς και δημοπρατηθούν την άνοιξη τα τμήματα Πάτρα - Πύργος και Τσακώνα - Καλαμάτα. Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Τατούλης θα πρέπει να εξηγήσει προεκλογικά για ποιο λόγο δεν στήριξε το κυβερνητικό σχέδιο για την Ολυμπία Οδό, αλλά μάλλον δεν θα καταφέρει να πείσει ούτε κι εκείνους που διαφωνούν με την αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης.