Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 08:09

Παράλληλοι μονόλογοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Συζήτηση από τα παλιά για τον αγροτικό τομέα

Παράλληλοι μονόλογοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Συζήτηση από τα παλιά για τον αγροτικό τομέα

 

Συνεδρίαση  Νομαρχιακού Συμβουλίου θύμισε η προχθεσινή συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καθώς οι περισσότεροι ομιλητές  κατάγγειλαν την κυβέρνηση, τη Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλισμό όπως τον… παλιό καλό καιρό πριν τη χρεοκοπία του 2010.

Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό  καταγγελιών και απαισιοδοξίας ήταν μάλλον αναμενόμενο να περάσουν απαρατήρητες τόσο οι συναινετικές προτροπές του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού όσο και οι επισημάνσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πέτρου Τατούλη για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Πτώχος όσο και ο κ. Τατούλης άφησαν τους συμβούλους των παρατάξεων τους να στοιχηθούν πίσω από τα αγροτικά μπλόκα ώστε να μην κυριαρχήσουν οι φωνές της αριστερής αντιπολίτευσης που  όπως ήταν αναμενόμενο υιοθέτησε όλα τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών. Τελικώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  το ψήφισμα που κατέθεσε η περιφερειακή αρχή και στον οποίο αν και καταγράφονται πολλά προβλήματα του αγροτικού τομέα δεν καταλογίζονται ευθύνες για την αποτυχία επίλυσης τους. Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων ψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα της αύξησης του ενεργειακού κόστους, της στασιμότητας των προγραμματισμένων έργων άρδευσης, της έλλειψης εργατικών χεριών, των αντιφάσεων της νέας ΚΑΠ, των προβλημάτων της δακοκτονίας και της εληνοποίησης πολλών εισαγομένων προϊόντων.

Θ.Λ.