Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 17:36

Ο Πτωχός στο θεματικό εργαστήριο «Βιοεπιστήμες-Υγεία και Φάρμακα»

Γράφτηκε από την
Ο Πτωχός στο θεματικό εργαστήριο «Βιοεπιστήμες-Υγεία και Φάρμακα»

Στο θεματικό εργαστήριο «Βιοεπιστήμες-Υγεία και Φάρμακα» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσεων, η αναζήτηση προτεραιοτήτων για τον σχεδιασμό παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» στο δεδομένο χρηματοοικονομικό πλαίσιο που αυτό έχει.

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε: «Η ανάπτυξη με άξονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα που έχουμε σαν Νέα Περιφερειακή Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό καλούμαστε να είμαστε συγκεκριμένοι, ώστε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της διαβούλευσης με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Πελοποννήσου, όπως με τα Επιμελητήρια και τους Δήμους».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον τομέα του φαρμάκου ως ένα βασικό τομέα επενδυτικού ενδιαφέροντος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε: «Πρόκειται για έναν από τους αναδυόμενους αναπτυξιακούς τομείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο με τις επενδύσεις που ήδη υλοποιούνται, όσο και με αυτές που προσδοκούμε να φέρουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα cluster (επιχειρηματικό συνεργατικό σχηματισμό), ένα οικοσύστημα γύρω από το φάρμακο, με πολλές συνέργειες και με άλλους παραγωγικούς χώρους, στους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο Δημήτρης Πτωχός δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Περιφέρεια οφείλει να υλοποιήσει άμεσα μία δέσμη δράσεων και κινήτρων ώστε να προσελκυσθούν και διευκολυνθούν τέτοιου είδους επενδύσεις για να γίνει πράξη αυτό που χαρακτηρίζεται «κυκλική οικονομία».


NEWSLETTER