Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 21:58

Η Λαϊκή Συσπείρωση για μονάδα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Η Λαϊκή Συσπείρωση για μονάδα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

«Είναι θετικό βήμα η αρνητική γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ της μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης» τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου με ανακοίνωση στη συνέχεια της οποίας μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής «Αναδεικνύεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του λαϊκού παράγοντα να αποτρέπει αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Χρειάζεται επαγρύπνησή γιατί είναι μεγάλα τα συμφέροντα και έχουν με το μέρος τους το νομικό θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η επαγρύπνηση πρέπει να είναι διπλή γιατί υπάρχει σχετική αρνητική πείρα στην περιοχή (μονάδα επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων στο Αθήναιο).
Η απόφαση της Eπιτροπής δεν διασφαλίζει ότι σε περίπτωση που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος πάρουν θετικές αποφάσεις, δεν θα προχωρήσει σε έγκριση της άδειας λειτουργίας της εν λόγω μονάδας. Γεγονός που επισημάναμε και προτείναμε λήψη ανάλογης απόφασης, αντίστοιχης με του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης. Πιο συγκεκριμένα προτείναμε με «εντέλλεσθε» του περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, να μη δοθεί άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας».