Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 19:54

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”: “Προβλήματα στην οδική σήμανση της Περιφέρειας”

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”: “Προβλήματα στην οδική σήμανση της Περιφέρειας”

Ερώτηση για τα προβλήματα στην οδική σήμανση της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μανώλης Μάκαρης, Παναγιώτης Μερμίγκης και Γιάννης Σιάτος.

Αναλυτικά η ερώτηση των συμβούλων της παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”: Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέχει αρνητική πρωτιά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει επαρκής σήμανση σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ειδικά σε τμήματα/θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) .
Αυτή την στιγμή παρατηρούνται:
1) Απουσία σήμανσης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου, φθαρμένες και κατεστραμμένες πινακίδες.
2) Τεράστιες ελλείψεις σε οδικό εξοπλισμό ( οριζόντια και κάθετη σήμανση σηματοδότηση πχ. οπτικές ράβδοι ταχύτητας αντανακλαστικοί οριοδείκτες, πλευρικές ταινίες θορύβου ).
3) Ταυτόχρονα οι περισσότερες τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδες που εγκατέστησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα με κόστος 1.618.200 € δεν λειτουργούν ή όσες λειτουργούν δεν φαίνεται να είναι συνδεδεμένες με κάποιο απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που να συλλέγει διαρκώς δεδομένα και μεταβάλει τα μηνύματα στις πινακίδες με βάση τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί στο οδόστρωμα , αφού δείχνουν συνεχώς τα ίδια μηνύματα.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η περιφερειακή αρχή:
1) Αν θα προβεί σε αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων στο προσεχές διάστημα.
2) Αν θα αναβαθμιστεί και πότε ο οδικός εξοπλισμός στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
3) Πότε θα συνδεθούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων με απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου.
4) Αν έχει κάποιο πλάνο για τοποθέτηση καλαίσθητων τουριστικών πινακίδων σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, που θα περιλαμβάνουν χάρτη της περιοχής, γραφικές απεικονίσεις και qr code για να μπορούν με την χρήση του κινητού τους οι επισκέπτες να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες μέσω από τα portals της Περιφέρειας Πελοποννήσου».