Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 17:18

Για ανίατες αρρώστιες στα Φιλιατρά κάνει λόγο η «Ανταρσία στο Μωριά»

Για ανίατες αρρώστιες στα Φιλιατρά κάνει λόγο η «Ανταρσία στο Μωριά»

Για ανίατες αρρώστιες στα Φιλιατρά κάνει λόγο η «Ανταρσία στο Μωριά» με αφορμή τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, προσθέτοντας και το Φιλιατρινό φράγμα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Τον τελευταίο καιρό είδαμε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες για μίζες και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος  από τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Παύλο Πολάκη. Οι καταγγελίες αφορούν δύο έργα στα Φιλιατρά με υπέρογκους προϋπολογισμούς: α) Την ενεργειακή αναβάθμιση του εκεί Κέντρου Υγείας με 1.755.000 ευρώ και β) την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας με 2.800.000 ευρώ. Για τη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή της πλατείας, έχουμε ασχοληθεί επί σειρά ετών αγωνιζόμενοι στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου ενάντια στη λήψη δανείου για ένα έργο βιτρίνας, επιμένοντας στα πολλά μικρά και χρήσιμα έργα υποδομής, που τα θεσμικά όργανα της Κοινότητας Φιλιατρών και του Δήμου Τριφυλίας είχαν ψηφίσει. Καταγγείλαμε μαζί και με άλλες παρατάξεις τις δύο περιφερειακές αρχές Νίκα και Πτωχού για την εμμονή τους στο ένα και μοναδικό τεράστιου προϋπολογισμού έργο της πλατείας. Είναι σίγουρο ότι εκτός από τη μεγάλη αλλοίωση του χώρου της πλατείας που θα προκληθεί, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι σήμα κατατεθέν για τις παρατάξεις της Δεξιάς!  

Τώρα, ανέκυψε και το ζήτημα του Κέντρου Υγείας. Και βέβαια οι αποκαλύψεις είναι σοβαρές, οι αλήθειες πικρές και πονάνε την κυβέρνηση της ΝΔ! Όμως δεν γίνεται να αποσιωπηθούν τα τεράστια αυτά σκάνδαλα! Τη στιγμή που χρυσοπληρώνουμε αντιπαραγωγικές υπηρεσίες, από την άλλη είναι τεράστια η υποστελέχωση σε όλους τους τομείς υγείας. Εδώ το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών στερείται πολλών και κρίσιμων ειδικοτήτων, ενώ οι δύο υπηρετούντες γιατροί καλούνται συχνά να καλύψουν ανάγκες και στα νοσοκομεία της περιοχής (Καλαμάτα και Κυπαρισσία). Για προσλήψεις προσωπικού έχουμε υποχρηματοδότηση, για παραχωρήσεις σε ιδιώτες ή έργα ανούσια, εκεί το δημόσιο ταμείο “δωρίζεται”! Αυτές είναι οι “ανίατες αρρώστιες” της δεξιάς - νεοφιλελεύθερης ΝΔ, αλλά και των υπολοίπων συστημικών κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως «Ανταρσία στο Μωριά» θα προσθέσουμε άλλη μια “ανίατη αρρώστια” για την περιοχή των Φιλιατρών, το Φιλιατρινό φράγμα. Το οποίο εκτός ότι στοίχισε εκατομμύρια να κατασκευαστεί, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η δικτύωσή του. Το χειρότερο σενάριο που φοβόμαστε ότι μπορεί να συμβεί είναι η πλήρης αποξήρανσή του. Ήδη το νερό του ταμιευτήρα μειώνεται ραγδαία τόσο λόγω της λειψυδρίας όσο και λόγω του γεγονότος ότι την προηγούμενη περίοδο άδειασαν το φράγμα αναιτιολόγητα. Κι εδώ που η άρδευση των καλλιεργειών έχει πρωτεύοντα ρόλο,  έχει πέσει “φτώχεια” πολλή. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον περιφερειάρχοντα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης... Φυσικά για τα χάλια αυτά ευθύνονται και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως, δεν ξεχνάμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο φράγμα.

Τα ζητήματα των Φιλιατρών έχουν πάρει μετά τις αποκαλύψεις Πολάκη διάσταση πανελλαδική. Εκτός όμως από τη διάδοσή τους επικοινωνιακά, χρειάζεται να κινητοποιηθεί ο λαός ώστε να δώσει τέλος σε όλα αυτά τα ανοσιουργήματα! Η «Ανταρσία στο Μωριά» δίνει το κάλεσμα και θα βρίσκεται όπως πάντα στην πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχουν “ανίατες αρρώστιες”, υπάρχει το σύστημα που δημιουργεί όλες τις παθολογίες, ανατρέψτε το!».