Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 20:15

Στρατηγάκος: "Να ενταχθεί το λιμάνι Γυθείου στον τουρισμό κρουαζιέρας"

Γράφτηκε από την
Στρατηγάκος: "Να ενταχθεί το λιμάνι Γυθείου  στον τουρισμό κρουαζιέρας"

Το γεγονός ότι «από τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό και ειδικότερα τον τουρισμό κρουαζιέρας, απουσιάζει προκλητικά και κατάφωρα άδικα το λιμάνι του Γυθείου», καταγγέλλει με επερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηλίας Στρατηγάκος.

Με την επερώτησή του ρωτάει και θέλει να γνωρίζει: «α) Αν έλαβε και έχει πλήρη γνώση ο περιφερειάρχης του θέματος. β) Ποια μέτρα ή ενέργειες έλαβε ή πρόκειται να λάβει, ώστε να παρέμβει για την αποκατάσταση της αδικίας και το λιμάνι του Γυθείου να συμπεριληφθεί  στις περιοχές εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας της παραπάνω απόφασης του ΥΠΕΚΑ».

Ο κ. Στρατηγάκος παρατηρεί πως «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο και τα στοιχεία, βάσει των οποίων κάποιοι αναπτυξιολόγοι και εθνικοί χωροτάκτες σχεδιάζουν και διαμορφώνουν σε εθνικό επίπεδο μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον τουρισμό και την ανάπτυξη γενικότερα». 

 

Σημειώνει ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πολύ σωστά, διέθεσε ένα πολύ μεγάλο  ποσό που είχε στη διάθεσή της για λιμενικά έργα από το ΕΣΠΑ για την επέκταση του λιμανιού του Γυθείου και το κατασκευάζει ήδη με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε σύντομα να εξυπηρετεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Γυθείου το 2013 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το αναδεικνύουν μακράν  πρωταθλητή στην Περιφέρεια σε απόλυτους αριθμούς, αλλά και  πανελλαδικά φιγουράρει μεταξύ των πρώτων λιμανιών τουρισμού κρουαζιέρας σε ποσοστό ετήσιας αύξησης των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, καθώς και αποβιβασθέντων επισκεπτών. Αρα, με τα στοιχεία αυτά και με το σπαθί του το λιμάνι του Γυθείου δικαιούται άμεσα και κατηγορηματικά να ενταχθεί στο χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό κρουαζιέρας, όπως έχουν συμπεριληφθεί άλλα λιμάνια με πολύ μικρότερη κίνηση. Στηλιτεύοντας σε κάθε περίπτωση πρακτικές και μεθοδεύσεις του παρελθόντος, που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, καθιστούμε γνωστό στους πάντες ότι έχουν γνώση οι φύλακες και οι πολίτες με τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς αναμένουν άμεσα να υπάρξει τροποποίηση και το λιμάνι του Γυθείου να πάρει τη θέση που δικαιούται».


NEWSLETTER