Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 18:50

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: “Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων της Περιφέρειας”

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: “Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων της Περιφέρειας”

Την «αμαρτωλή» Πελοπόννησο ΑΕ επί Τατούλη, διαδέχθηκε ο Μοριάς ΑΕ επί Νίκα, που μετασχηματίσθηκε τώρα σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Πελοποννήσου ΑΕ – ΑΟΤΑ» επί Πτωχού.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου και προσθέτει: “ Άλλαξαν τα πρόσωπα και τα ονόματα η στόχευση όμως παραμένει σταθερή: Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων της Περιφέρειας, ακόμα μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τοπικής διοίκησης στα επιχειρηματικά συμφέροντα και κέρδη που θα εξακολουθούν να πληρώνουν πανάκριβα οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Τις συρρικνωμένες και μισοδιαλυμμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας αντικαθιστούν ιδιωτικές εταιρείες. Ακόμα και τον έλεγχο και την επίβλεψη των δημοσίων έργων αναθέτουν σε ιδιώτες με τις συμβάσεις τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης των Π.Ε, με ανάθεση στην Αρκαδία Α.Ε έναντι 450.000 ευρώ του έργου «Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στις διαδικασίες υλοποίησης και επίβλεψης των έργων του προγράμματος του ΕΑΠ» (λιγνιτόσημο) κ.α.

Ο καθένας διαμορφώνει το δικό του «χρήσιμο εργαλείο» όπως αποκαλούν τις κάθε είδους αναπτυξιακές που στήνουν δίπλα σε Δήμους και Περιφέρειες, υλοποιώντας την πολιτική τους και βολεύοντας ημέτερους και κάποιους μάλιστα επ’ αμοιβή!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του αντιλαϊκού νομικού πλαισίου λειτουργίας Περιφερειών και Δήμων, των κάθε λογής «Αναπτυξιακών Οργανισμών» και των νόμων που καθιστούν Περιφέρειες και Δήμους, πεδίο επιχειρηματικής δράσης και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.”