Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 14:00

Πτωχός για Πολυλίμνιο: “Το Δασαρχείο αρμόδιο για τις αδειοδοτήσεις” (βίντεο)

Πτωχός για Πολυλίμνιο: “Το Δασαρχείο αρμόδιο για τις αδειοδοτήσεις” (βίντεο)

 

 

Το Δασαρχείο είναι αρμόδιο για να δώσει όλες τις αδειοδοτήσεις για τη μελέτη του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα για το Πολυλίμνιο, ενώ για τον δρόμο Μεσσήνη - Λάμπαινα η Περιφέρεια Πελοποννήσου άμεσα περιμένει να ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου βελτίωσης.

Αυτά δήλωσε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, χθες στη Μεσσήνη, κατά τις εκδηλώσεις υποδοχής της εικόνας της Παναγίας από τη μονή Βουλκάνου.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για  το Πολυλίμνιο και τη μελέτη Λέκκα που βρίσκεται στα αζήτητα, ο Δ. Πτωχός είπε: “Υπάρχει μια μελέτη που έχει κατατεθεί σε όλους τους αρμόδιους. Αρμόδιος εκεί για να δώσει όλες τις αδειοδοτήσεις είναι το Δασαρχείο. Είναι κάτι το οποίο κι εμείς το κοιτάζουμε, όπως και ο Δήμος Μεσσήνης που έχει κάνει και την προηγούμενη παρέμβαση”.

Δίνοντας απαντήσεις σε νέες σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε πως “Η μελέτη έχει κατατεθεί από τον ίδιο τον κ. Λέκκα παντού, σε όλους τους αρμόδιους” και ότι “η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με το Πολυλίμνιο, σαν αρμοδιότητα”.

 

 

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΛΑΜΠΑΙΝΑ

 

Για το έργο βελτίωσης - διαπλάτυνσης του δρόμου Μεσσήνη – Λάμπαινα απάντησε ότι “προχωράει. Αυτή τη στιγμή, όπως ξέρετε έχει ανάδοχο, έχουν προχωρήσει αρκετά οι απαλλοτριώσεις, έχουν βγει οι τιμές βάσης. Εχουμε κάποια μικρά προβλήματα με ορισμένους από τους ιδιοκτήτες, αλλά είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε”.

Για το ζήτημα του αγωγού ύδρευσης που βρίσκεται στον δρόμο, αντικατάστασης και μετακίνησής του που πρέπει να προηγηθεί, δήλωσε ότι “είναι κάτι το οποίο ήδη το έχουμε συντονίσει και σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης” και ανέφερε πως “άμεσα περιμένουμε να ξεκινήσουν οι εργασίες”.

 

Γ.Σ.