Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 21:31

Συμπαραστάτης του Πολίτη: "Φράκαρε" η πρόταση Τατούλη για Γ. Μπουλούκο

Γράφτηκε από την

Το δικηγόρο Γιώργο Μπουλούκο πρότεινε για Συμπαραστάτη του Πολίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αλλά μη έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της μειοψηφίας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και αναγκάστηκε να αναβάλει για μια εβδομάδα την ψηφοφορία. Συγκεκριμένα ο ίδιος ο κ. Μπουλούκος, μετά από τρίωρη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και καθώς διαφαινόταν ότι η πρόταση δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, ζήτησε να αναβληθεί η ψηφοφορία ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα. Το Σώμα αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μπουλούκου, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταψηφίσει πρόταση για αναβολή 3 εβδομάδων, την οποία είχαν υποβάλει οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος και Θανάσης Πετράκος αντίστοιχα.
Πιο αναλυτικά, στην αρχή της συνεδρίασης οι Δ. Δράκος και Θ. Πετράκος είχαν ζητήσει ν' αναβληθεί η συζήτηση και να γίνει νέα συνεδρίαση μετά από 3 εβδομάδες, προσθέτοντας ότι Συμπαραστάτης του Πολίτη πρέπει να οριστεί ένα πρόσωπο κύρους, κοινής αποδοχής.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας είπε ότι δεν συμμετέχει στη διαδικασία και καταψηφίζει επειδή ο Συμπαραστάτης του Πολίτη δεν εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η πρόταση για αναβολή της συζήτησης του θέματος απορρίφθηκε με ψήφους 32 κατά και 17 υπέρ. Κατά της αναβολής ψήφισαν οι σύμβουλοι της "Νέας Πελοποννήσου" και ο επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας" Λάμπρος Μπούκλης. Υπέρ της αναβολής ψήφισαν οι σύμβουλοι της "Δυνατής Πελοποννήσου" και της "Αγωνιστικής Συνεργασίας".
Αμέσως μετά από αυτή την ψηφοφορία -και ενώ ήταν ηλίου φαεινότερον ότι η πρόταση του κ. Τατούλη δεν θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία- ο κ. Μπουλούκος έκανε την… καρδιά του πέτρα και πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση "ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα". Η πρόταση του κ. Μπουλούκου έβγαλε προσωρινά από το αδιέξοδο τον κ. Τατούλη, και τώρα ο περιφερειάρχης έχει περιθώριο μιας εβδομάδας να μελετήσει αναλυτικά τα δεδομένα και να προτείνει υποψήφιο κοινής αποδοχής.