Τετάρτη, 21 Μαϊος 2025 12:53

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε έκθεση στο Ντουμπάι

Γράφτηκε από την

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε έκθεση στο Ντουμπάι

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε το «παρών» στη διεθνή τουριστική έκθεση Arabian Travel Market (ATM) 2025, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου στο Dubai World Trade Centre.

Η παρουσία της Περιφέρειας εντάχθηκε στο Εθνικό Περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, και ο γενικός Γραμματέας Ανδρέας Φιορεντίνος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας «Το Ντουμπάι, με τις άμεσες συνδέσεις που προσφέρει προς την Ασία και τη Μέση Ανατολή, αποτελεί σημαντικό σημείο πρόσβασης σε αγορές που παρουσιάζουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Μέσω της παρουσίας της στην έκθεση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενίσχυσε τη διεθνή της δικτύωση, προσεγγίζοντας περιοχές εκτός Ευρώπης με υψηλή δυναμική και στρατηγικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν 94 προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με εκπροσώπους ταξιδιωτικών πρακτορείων, tour operators, διοργανωτών ταξιδιών, DMCs και διεθνών πλατφορμών ψηφιακού τουριστικού marketing, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της Πελοποννήσου ως προορισμού τεσσάρων εποχών.

Η φυσική παρουσία της Περιφέρειας στο Ντουμπάι επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στη συστηματική διερεύνηση νέων τουριστικών ρευμάτων, ενισχύοντας την προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος μέσα από σύγχρονες προσεγγίσεις και στρατηγικές συνεργασίες.

Την αποστολή πλαισίωσαν ο Δήμος Δυτικής Μάνης, εκπροσωπούμενος από το δήμαρχο Γιώργο Χιουρέα, και το Visit Kynouria, με τη συμμετοχή του Γιώργου Αλεξάνδρου».