Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 07:28

Αντιδράσεις στη Ν.Δ. για στήριξη Τατούλη

Αντιδράσεις στη Ν.Δ. για στήριξη Τατούλη

Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό στην Πελοπόννησο, καθώς οριστικοποιούνται οι υποψηφιότητες και εντείνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα Τατούλη.

Το Σάββατο βρέθηκε στην Καλαμάτα ο Γιάννης Μανώλης ο οποίος επιτέθηκε δριμύτατα κατά του περιφερειάρχη, ενώ από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει Μεσσήνιο υποψήφιο αποκλείοντας την περίπτωση Βουδούρη. Ο τελευταίος περιοδεύει ήδη σε νομούς της Πελοποννήσου και αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται στη Μεσσηνία. Από τη Λακωνία ξεκίνησε το Σάββατο ο υποψήφιος της "Ελληνικής Αυγής" Δ. Δολτσινιάδης, ενώ αύριο στη Σπάρτη θα μιλήσει ο Ν. Γόντικας. Δισέλιδο αφιέρωμα με σκληρή κριτική στον κ. Τατούλη δημοσιεύτηκε στην νεοδημοκρατική εφημερίδα "Παραπολιτικά", το οποίο αναπαρήγαγε στο Facebook ο Μίλτος Χρυσομάλλης με επικριτικά σχόλια.

 

Οι πολίτες θα γκρεμίσουν το καθεστώς Τατούλη

Την πεποίθηση ότι «οι πολίτες της Πελοποννήσου θα γκρεμίσουν το καθεστώς Τατούλη στην Περιφέρεια», εξέφρασε το Σάββατο στην Καλαμάτα, σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μανώλης. Κατά την επίσκεψή του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα επιβεβαίωσε ότι μεθαύριο Τετάρτη στην Τρίπολη θα ανακοινώσει επίσημα την κάθοδό του στην Περιφέρεια, στις εκλογές του Μαΐου κι ενημέρωσε ότι οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι θα ανακοινωθούν ξεχωριστά σε κάθε νομό.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, γι’ αυτούς που αγωνιούν και ανησυχούν γιατί θα κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης και διαδίδουν ότι δεν θα κατέβει, επειδή δεν έχει λεφτά ή τον πιέζουν, ο Γ. Μανώλης παρατήρησε: «Δεν κερδίζουν τα λεφτά την Περιφέρεια. Αν ήταν έτσι, θα ήμουν από την αρχή χαμένος, με 100 - 0 θα είχα χάσει σε σχέση με άλλους που έχουν λεφτά. Εκείνο που κερδίζει είναι η ψυχή, η εντιμότητα, το όραμα για την Πελοπόννησο και η αγωνιστικότητα».

Επικρίνοντας δριμύτατα την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, σημείωσε ότι «για να φτιάξεις την Πελοπόννησο, θα πρέπει να ανατρέψεις το σημερινό καθεστώς, που την έχει φέρει πολύ πίσω και να αρχίσεις να κτίζεις από την αρχή. Οταν κάτι είναι πολύ στραβό και δεν πάει καλά, το γκρεμίζεις, το εξαφανίζεις και ξεκινάς από την αρχή». Επεσήμανε πως «έχουν γίνει πράγματα που χρήζουν έρευνας» και παρατήρησε ότι «πρέπει να γκρεμιστεί η λογική του συγκεντρωτισμού, της οικογενειοκρατίας, του αυταρχισμού και της αδιαφάνειας». Και δήλωσε πως «αυτό το καθεστώς θα το γκρεμίσουμε, θα το γκρεμίσουν οι πολίτες της Πελοποννήσου».

Ο κ. Μανώλης παρατήρησε ότι τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη στηρίζουν τα δύο κόμματα εξουσίας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) με τις ηγεσίες και τους μηχανισμούς τους κι εξέφρασε την έκπληξή του που ο κ. Τατούλης δηλώνει πως είναι ανεξάρτητος, ενώ οι αρχηγοί των κομμάτων και κυρίως της Ν.Δ. παίρνουν τηλέφωνο τα στελέχη τους στην Πελοπόννησο και τους ζητούν να είναι υποψήφιοι στο συνδυασμό του περιφερειάρχη.

Ο ίδιος δήλωσε ανεξάρτητος, είπε ότι παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πολύδωρα -Ζώη για να κάνει αυτό που πρέπει για την Πελοπόννησο. Επεσήμανε, ωστόσο ότι η ταυτότητά του είναι γνωστή, πως προέρχεται από τη Λαϊκή Δεξιά και δεν έχει εγκαταλείψει τις θέσεις του. Και ξεκαθάρισε ότι δεν απαιτεί από κανέναν που είναι δίπλα του, να εγκαταλείψει τις δικές του θέσεις. Παρατήρησε ότι «μας ενώνει να γκρεμίσουμε αυτό το καθεστώς και να κτίσουμε την Πελοπόννησο από την αρχή. Εκεί χωράνε όλοι».

Ο Γ. Μανώλης διευκρίνισε ότι το προσκλητήριο αφορά όλο τον κόσμο, «αρκεί να μην είναι κάπου εμπλεκόμενος». Και κάλεσε τους συμβούλους του συνδυασμού Τατούλη που διαφωνούν, να βγουν και να καταγγείλουν έγκαιρα αυτά που έχουν δει και διαπιστώσει και τους κάνουν να φεύγουν από το συνδυασμό. «Περιμένω να τα πουν όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά και παρατήρησε: «Απέναντι είσαι γιατί πιστεύεις ότι αυτό που γίνεται στην Περιφέρεια δεν είναι σωστό και το καταγγέλλεις με επίσημο τρόπο».

Ο Γ. Μανώλης εκτίμησε ότι «μπορεί να μην είναι στο δεύτερο γύρο ο κ. Τατούλης, μην σας προκαλέσει έκπληξη, πηγαίνοντας προς τις εκλογές» και παρατήρησε: «Δε θα μείνει τίποτα κρυφό και ο κόσμος θα μάθει, θα βγουν όλα στο φως και τότε η ψήφος θα έχει άλλη βαρύτητα».

Για το ενδεχόμενο να είναι ο Νίκος Φωτέας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, έκανε λόγο για «ισχυρή ομάδα, που δεν πάμε να πάρουμε καρέκλες. Και το Ν. Φωτέα δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες».

Ο Γ. Μανώλης που βρέθηκε σε καφέ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, είχε συναντήσεις με το Νίκο Φωτέα, τη Βενετία Λιακουνάκου και άλλα πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι και θα στηρίξουν το συνδυασμό του.

 

Αιχμές Χρυσομάλλη για τις οικογενειακές επιχειρήσεις Τατούλη

Οξύ σχόλιο για τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη έκανε μέσω  Facebook ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία Μίλτος Χρυσομάλλης. Σχολιάζοντας επικριτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ο Κ. Χρυσομάλλης αναφέρει τα εξής: «Κάπου διάβαζα ότι είναι πρωταθλήτρια στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τελικά είναι πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογένειας Τατούλη. Πολύ επιτυχημένος όμιλος παρά την οικονομική κρίση. Πώς το κατάφερε; (Εύκολη η απάντηση)».